Σάββατο 28 Ιουνίου 2014

«Γιορτές ανοιχτού Θεάτρου» στο Δήμο Θεσσαλονίκης

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Οι φετινές «Γιορτές» ξεκινούν την Πέμπτη 3 Ιουλίου.

Και Γιορτές, και Ανοιχτού και κυρίως... Θεάτρου είναι οι φετινές «Γιορτές ανοιχτού Θεάτρου» που διοργανώνει ο Δήμος Θεσσαλονίκης για 32η χρονιά.

Με οκτώ σχήματα και αντίστοιχες παραγωγές – στην πλειονότητά τους ειδικά προετοιμασμένες για τη συγκεκριμένη διοργάνωση κι όχι απλή εξασφάλιση μιας στάσης στην περιοδεία θερινών σχημάτων, οι φετινές «Γιορτές» ξεκινούν την επόμενη Πέμπτη 3 Ιουλίου τις παραστάσεις τους στο θέατρο Κήπου της Θεσσαλονίκης.

Ως εναρκτήρια παράσταση επιλέχθηκε η παραγωγή του ΚΘΒΕ με το μιούζικαλ «Godspell» σε μουσική του Stephen Schwartz (το έργο πρωτοπαρουσιάστηκε το 1970 στο πανεπιστήμιο της Πενσιλβανίας αλλά έκτοτε έχει παρασταθεί σε δεκάδες θέατρα και εκτός ΗΠΑ). Το «Godspell» θα παρουσιαστεί από 3-5 Ιουλίου στο θέατρο Κήπου.

«Ο ουρανός κατακόκκινος» της Λούλας Αναγνωστάκη – μια παράσταση μονόλογος ειδικά δημιουργημένη για τις Γιορτές Ανοιχτού Θεάτρου από τον Λεωνίδα Προυσσαλίδη με ερμηνεύτρια τη Ρένη Πιττακή θα παρουσιαστεί στο προαύλιο των φυλακών Επταπυργίου (η μονή «εκτός» Θεάτρου Κήπου) για τρεις μόνο βραδιές στις 5, 6 και 7 Ιουλίου.
Ακολουθεί στις 7, 8, 9, 10 και 11 Ιουλίου η παράσταση των «Τρωάδων» του Ευρυπίδη από το θέατρο 5η Εποχή Τέχνης και το ΔΗΠΕΘΕ Βέροιας σε σκηνοθεσία Θέμη Μουμουλίδη.

Στις 14 και 15 Ιουλίου στο θέατρο Κήπου η Άννα Βαγενά σκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί στο έργο του Ρομαίν Γκαρύ «Η ζωή μπροστά σου» που «ανεβαίνει» σε πανελλήνια πρώτη.

Ένα παραμύθι για παιδιά με τίτλο «Η κοιμωμένη ξύπνησε» (διασκευή της Ωραίας κοιμωμένης) παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου στις 16,17 και 18 Ιουνίου στο θέατρο Κήπου όπου και ακολουθεί στις 21 και 22 Ιουλίου μια ιδιαίτερη παράσταση με τίτλο «Ο άνθρωπος ανεμιστήρας ή... Πώς να ντύσετε έναν ελέφαντα» από τη θεατρική ομάδα «Εν δυνάμει». Πρόκειται για ένα κείμενο (το οποίο δεν αποτελεί προϋπάρχουσα δραματουργία αλλά προέκυψε μετά από σύνθεση κειμένων στη διάρκεια των προβών) με ιστορίες για την αναπηρία και τη διαφορετικότητα και ηθοποιούς άτομα με ειδικές δεξιότητες.

Η αντίθεση με την εξουσία, ο «λόγος» της αντίστασης - «Αντιγόνης» σε αντιπαράθεση μ' αυτόν της εξουσίας - «Κρέοντα» συνθέτουν τη διαχρονική δραματουργία της «Αντιγόνης» (εν προκειμένω του Σοφοκλή αλλά με την προσθήκη αποσπασμάτων και από το ομότιτλο έργο του Ανούιγ , την «Ισμήνη» του Γιάννη Ρίτσου κ.α.) που παρουσιάζει σε σκηνοθεσία Παύλου Διανελάτου το θεατρικό σχήμα «Ομερτά» της Θεσσαλονίκης στις 24 και 25 Ιουλίου.

Οι παραστάσεις στο θέατρο Κήπου και οι «Γιορτές Ανοιχτού Θεάτρου ολοκληρώνονται στις 27 και 28 Ιουλίου με την «Λυσιστράτη» του Αριστοφάνη – μια παράσταση που σκηνοθέτησε ο Τσέζαρις Γκραουζίνις.

Οι τιμές των εισιτηρίων δεν ορίστηκαν και θα διαμορφωθούν διαφορετικά για κάθε παραγωγή (από τους ίδιους τους δημιουργούς) πλην της παράστασης στο Επταπύργιο («Ουρανός κατακόκκινος» της Λούλας Αναγνωστάκη με τη Ρένη Πιττακή) που θα πραγματοποιηθεί για περιορισμένο αριθμό θεατών με προσκλήσεις και σειρά προτεραιότητας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.