Σάββατο 28 Ιουνίου 2014

Ανείπωτος θρήνος στη Νάπολι...

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Κοσμοσυρροή στην κηδεία του άτυχου «παρτενοπέι».

«Κανένα συναίσθημα που σχετίζεται με μίσος και εκδίκηση δεν πρέπει να φωλιάσει στις καρδιές σας. Πάρτε στα γήπεδα τα κασκόλ και τις σημαίες των ομάδων που αγαπάτε, όχι λοστούς και μαχαίρια. Κάτι τέτοιο δεν πρέπει να συμβεί ποτέ ξανά πουθενά»…

Αυτά τα λόγια χρησιμοποίησε ο ιερέας που ήταν επικεφαλής της τελετής στην κηδεία του φίλου της Νάπολι για να απευθυνθεί στους χιλιάδες «τιφόζι» που βρέθηκαν στην Σκάμπια. Αφήνοντας στην άκρη υπαρκτές ή τεχνητές αντιπαλότητες, «εχθροί» μέσα στο γήπεδο αποχαιρέτησαν τον Τσίρο Εσπόζιτο, τον φίλο των «παρτενοπέι» που έπεσε νεκρός παραμονές του τελικού Κυπέλλου Ιταλίας με αντίπαλο τη Φιορεντίνα στις 3 Μαΐου.

Ένας οπαδός της Ρόμα τον τραυμάτισε θανάσιμα πυροβολώντας τον και οι φόβοι πως αυτό το περιστατικό θα άνοιγε νέο κύκλο βίας φώλιασε στις καρδιές εκείνων που αγαπούν το ποδόσφαιρο.Τα λόγια του ιερέα έφτασαν μέχρι τα αυτιά του ετερόκλητου πλήθους, αλλά το πραγματικό ερώτημα είναι αν θα αγγίξουν τις ψυχές του… Εκεί βρέθηκαν «τιφόζι» της Τζένοα, της Κατάνια, της Σιένα, της Λάτσιο, της Φιορεντίνα, ακόμη και της Μπορούσια Ντόρτμουντ σε μια προσπάθεια να περάσουν το μήνυμα πως η ποδοσφαιρική αντιπαλότητα είναι ένα θέμα που πρέπει να ασχολούνται με αυτό μόνο όσοι παίζουν μπάλα και υπάρχει μόνο για τα 90 λεπτά που διαρκεί ένας αγώνας.

Το φέρετρο είχε «στολιστεί» με κασκόλ και το σύνθημα «Για πάντα μαζί μας» έσπασε το βουβό θρήνο που συνόδευσε τον Εσπόζιτο στην τελευταία του κατοικία. Ο πρόεδρος της Νάπολι, Αουρέλιο Ντε Λαουρέντις χαρακτήρισε την 3η Μαΐου «ημέρα που πέθανε το ποδόσφαιρο», ενώ η μητέρα του θύματος που χαροπάλευε για περισσότερες από 50 ημέρες πριν ξεψυχήσει, πρόλαβε να μιλήσει για τις προσευχές του γιου της για «οπαδική ειρήνη», χωρίς ποτέ να ολοκληρώσει τη φράση της, αφού ξέσπασε σε λυγμούς…

«Σε αυτές τις 53 ημέρες η μητέρα του Τσίρο δίδαξε σε ένα ολόκληρο έθνος το πώς οφείλει να συμπεριφέρεται. Εξήντα εκατομμύρια άνθρωποι πήραν σε αυτό το διάστημα μαθήματα ζωής» πρόσθεσε ο πρόεδρος της CONI, Τζιοβάνι Μολαγό. Μένει να φανεί το κατά πόσο είχε δίκιο.










Πηγή: http://www.sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.