Σάββατο 28 Ιουνίου 2014

Ο γερμανός «ήρωας» των καπνιστών πρέπει να εκκενώσει το διαμέρισμά του

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Αρνήθηκε να το αερίσει για να μην μυρίζει όπως ζητούσαν οι γείτονες.

Ένας 75χρονος μανιώδης καπνιστής θα πρέπει να μετακομίσει μέχρι το τέλος του έτους επειδή αρνείται να αερίσει το διαμέρισμά του για να περιορίσει τη... δυσοσμία από την κακή του συνήθεια.

Μετά από μια δικαστική περιπέτεια διάρκειας ενός έτους, οι δικαστές του Εφετείου του Ντίσελντορφ απέρριψαν την προσφυγή που είχε καταθέσει ο Φρίντχελμ Άντολφ εναντίον της έξωσης που του είχε στείλει η ιδιοκτήτρια του σπιτιού.

Το δικαστήριο του έδωσε διορία μέχρι το τέλος του χρόνου για να βρει άλλο διαμέρισμα και να φύγει. Ταυτόχρονα όμως έκρινε ότι ο συνταξιούχος έχει το δικαίωμα να προσφύγει ξανά στη δικαιοσύνη, σε ανώτερο δικαστήριο, επειδή η υπόθεση αυτή θα μπορούσε να επηρεάσει χιλιάδες καπνιστές στη Γερμανία. 


Ο γερμανός «ήρωας» των καπνιστών πρέπει να εκκενώσει το διαμέρισμά του

Ο Άντολφ, τον οποίο οι ακτιβιστές για τα δικαιώματα των καπνιστών χαρακτηρίζουν «ήρωα», ζει στο διαμέρισμα αυτό τα τελευταία 40 χρόνια. Για ένα διάστημα μάλιστα ήταν και επιστάτης όλου του συγκροτήματος πολυκατοικιών.

Οι δικηγόροι της ιδιοκτήτριας σημείωσαν ότι οι άλλοι ένοικοι διαμαρτύρονταν για την δυσωδία που γέμιζε το κλιμακοστάσιο κάθε φορά που ο 75χρονος άνοιγε την πόρτα του διαμερίσματός του. Οι δικαστές τόνισαν ότι το πρόβλημα δεν αφορούσε το γεγονός ότι ο ηλικιωμένος κάπνιζε πολύ, αλλά ότι ανάγκαζε τους άλλους ενοίκους να υπομένουν τη δυσοσμία. Ο Άντολφ είχε αρνηθεί κατ' επανάληψη να ανοίξει τα παράθυρα για να αεριστεί το διαμέρισμά του καθώς και να πετάξει τα αποτσίγαρα, όπως του είχε ζητήσει η ιδιοκτήτρια.

Στη Γερμανία απαγορεύεται το κάπνισμα σε εστιατόρια, μπαρ και στους περισσότερους σιδηροδρομικούς σταθμούς. Ορισμένοι καπνιστές φοβούνται ότι η υπόθεση του Άντολφ συνιστά μια πρώτη απόπειρα να απαγορευτεί το κάπνισμα και στα σπίτια.

Η υπόθεση είχε πάρει μεγάλη δημοσιότητα στη χώρα και ο 75χρονος είναι σήμερα ίσως ο διασημότερος καπνιστής στη Γερμανία μετά τον πρώην καγκελάριο Χέλμουτ Σμιτ που, στα 95 του, εξακολουθεί να καπνίζει σχεδόν 40 τσιγάρα μεντόλ την ημέρα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.