Σάββατο 28 Ιουνίου 2014

Αντίθετη η ΟΛΜΕ με την παράταση του διδακτικού έτους στα Λύκεια

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ζητά την εκπλήρωση των οικονομικών υποχρεώσεων του Υπουργείου προς τους εκπαιδευτικούς.

Τη δυσαρέσκειά της για την αιφνιδιαστική ανακοίνωση της παράτασης του διδακτικού έτους κατά μια εβδομάδα στα Γενικά Επαγγελματικά Λύκεια και Γυμνάσια με Λυκειακές Τάξεις εκφράζει η ΟΛΜΕ με σχετική ανακοίνωσή της ενώ εκφράζει την έκπληξή της καθώς στη συνάντηση με την πολιτική ηγεσία δεν αναφέρθηκε τίποτε γεγονός που κατά την ΟΛΜΕ «δείχνει και τις προθέσεις της νέας πολιτικής ηγεσίας για διάλογο».

Η ΟΛΜΕ αναφέρεται και στα προβλήματα που προκύπτουν για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς,ειδικά για αυτούς που μένουν σε τουριστικές περιοχές και έχουν παραδώσει τα σπίτια που νοίκιαζαν. Επίσης η ΟΛΜΕ αναρωτιέται τι θα γίνει με τους 7.000 εκπαιδευτικούς που από τις 30/6 είναι συνταξιούχοι.

Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε ότι το Υπουργείο Παιδείας έκανα γνωστό ότι όσοι αποσπασμένοι εκπαιδευτικοί υπηρετούν σε σχολεία που εμπίπτουν στην παράταση του σχολικού έτους θα παραμείνουν σε αυτά μέχρι και τις 4/7 και θα στείλουν την ημέρα εκείνη ΦΑΞ για ανάληψη της υπηρεσίας τους.

Από την άλλη πλευρά εκπαιδευτικοί αποσπασμένοι που υπηρετούν σε σχολείο για το οποίο δεν έχει παραταθεί το διδακτικό έτος, κάνουν ανάληψη υπηρεσίας στις 30/6. Αν στο σχολείο οργανικής έχει παραταθεί το διδακτικό έτος, δεν υποχρεούνται οι εκπαιδευτικοί να υπηρετήσουν αυτό το διάστημα στο σχολείο, καθώς οι ανάγκες θα καλυφθούν από τους υπηρετούντες σε αυτό.

Η ΟΛΜΕ κάνει λόγο για αυθαίρετη απόφαση του Υπουργείου Παιδείας και απαιτεί από αυτό να εκπληρώσει, τουλάχιστον, τις οικονομικές του υποχρεώσεις προς όλους τους εκπαιδευτικούς, μόνιμους και αναπληρωτές για την πρόσθετη εργασία που προκύπτει από την απόφαση της παράτασης του διδακτικού έτους καθώς επίσης και να καλυφθούν οικονομικά οι πρόσθετες δαπάνες των εκπαιδευτικών που προκύπτουν από ακυρώσεις εισιτηρίων και από πρόσθετες διαμονές στις περιοχές που δίδασκαν (για όσους εργάζονται μακριά από την κατοικία τους και θα αναγκαστούν να πληρώσουν επιπλέον διαμονή).



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.