Σάββατο 28 Ιουνίου 2014

Ανησυχία για τον «Μιγκαλού», τη φάλαινα-αλμπίνο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Οι επιστήμονες φοβούνται μήπως το σπάνιο θηλαστικό έχει καρκίνο του δέρματος.

Δεν είναι μια κοινή φάλαινα. Ίσια ίσα, πρόκειται για ένα σπάνιο είδος λευκής, η οποία έχει γίνει διάσημη ιδίως στην Ουαλία. Το όνομα αυτής είναι «Μιγκαλού» και την έχουν λατρέψει οι επιστήμονες που την παρατηρούν τα τελευταία χρόνια, αλλά και οι τουρίστες. Πρόσφατες φωτογραφίες της όμως τους προκάλεσαν μεγάλη ανησυχία.

Ο Μιγκαλού εθεάθη στις ανατολικές ακτές της Αυστραλίας αυτόν το μήνα και στις φωτογραφίες που του τράβηξαν φαίνονται κόκκινα σημάδια στο δέρμα του και ιδίως στο πτερύγιο του. Ο πρωταρχικός φόβος των επιστημόνων είναι η πιθανότητα να έχει εμφανίσει καρκίνο του δέρματος, λόγω του χλωμού χρώματος του.

Ο πανεπιστημιακός καθηγητής Πίτερ Χάρισον εξήγησε μιλώντας στο ABC ότι «μπορεί να είναι απλώς μια μόλυνση, αλλά οι υπάρχουν ίδιες πιθανότητες να είναι καρκίνος. Απλώς δε μπορούμε να είμαστε σίγουροι αυτή τη στιγμή. Βέβαια, είναι μόλις 28 χρονών και πολύ δυνατός κολυμβητής. Έχει αντοχές, αυτό σημαίνει ότι δεν έχει άλλα προβλήματα υγίας, αλλά πρέπει να εξετάσουμε αυτά τα σημάδια στο δέρμα του».

Έτσι, ο καθηγητής Χάρισον σκοπεύει να μελετήσει πιο επισταμένα τις φωτογραφίες που του έστειλαν, ζητώντας κι άλλες, όπως τονίζεται στη Daily Mail, διότι «υπάρχει μεγάλη ανησυχία γι’ αυτό», εξηγεί αναφερόμενος στην σπάνια φάλαινα-αλμπίνο. Κοινώς, θέλει να παρακολουθήσει την πορεία του –τουλάχιστον- και την επόμενη εβδομάδα για να δει αν θα επιμείνουν ή θα… ξεθωριάζουν τα κόκκινα σημάδια στο δέρμα του Μιγκαλού.
















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.