Σάββατο 28 Ιουνίου 2014

Γάμος και υγιής καρδιά

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Οι κακές σχέσεις στο ζευγάρι ενισχύουν τον καρδιαγγειακό κίνδυνο σύμφωνα με έρευνα.
Άλλη μια έρευνα έρχεται να επιβεβαιώσει ότι τα ζητήματα καρδιάς γίνονται τελικά και προβλήματα καρδιάς.

«Συνεχώς αυξάνονται τα στοιχεία που δείχνουν ότι η ποιότητα των κοινωνικών μας σχέσεων συνδέεται με την κατάσταση της υγείας μας, όπως π.χ. με την εμφάνιση καρδιακών παθήσεων», λέει ο δρ. Thomas Kamarck, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Πίτσμπουργκ και ένας από τους συγγραφείς της μελέτης που συνδέει τις δυσάρεστες οικογενειακές σχέσεις με την αύξηση του πάχους των καρωτίδων αρτηριών και τον υψηλότερο κίνδυνο καρδιαγγειακής νόσου.

Όπως εξηγεί ο καθηγητής «η συγκεκριμένη μελέτη δείχνει ότι οι συνδέσεις αυτές
(ανάμεσα στις οικογενειακές σχέσεις και την υγεία) μπορεί να παρατηρηθούν ακόμα και στα αρχικά στάδια της ανάπτυξης πλάκας στην καρωτίδα αρτηρία και ότι η ρίζα τους βρίσκεται όχι μόνο στο πώς αξιολογούμε γενικά τις σχέσεις μας, αλλά και στην ποιότητα συγκεκριμένων κοινωνικών αλληλεπιδράσεων, αυτών δηλαδή που εξελίσσονται καθημερινά ανάμεσα σε εμάς και τον/ την σύντροφό μας.

Τα παραπάνω ευρήματα μπορεί να έχουν ευρύτερες προεκτάσεις, σύμφωνα με τους υπεύθυνους, καθώς αποτελούν ένα ακόμα στοιχείο, που υποστηρίζει την ιδέα ότι η συζυγικές ή σοβαρές σχέσεις μπορεί να παίξουν σημαντικό ρόλο στην γενική κατάσταση της υγείας μας. Για άλλη μία φορά γίνεται ξεκάθαρο ότι οι βιολογικές, ψυχολογικές και κοινωνικές πτυχές της ζωής μας αλληλεπιδρούν και καθορίσουν όλες μαζί τη σωματική υγεία μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.