Σάββατο 28 Ιουνίου 2014

Οι τεχνολογίες του μέλλοντος

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Προϊόντα που έχουν πιθανότητες να κατακτήσουν την αγορά.

Σε κάθε δεδομένη στιγμή, στο Διαδίκτυο υπάρχουν πολλές χιλιάδες crowdfunding καμπάνιες. Μια «βόλτα» να κάνει κανείς στις σελίδες του Kickstarter ή του IndieGoGo και θα διαπιστώσει ότι «εκεί έξω» υπάρχει μια πληθώρα περίεργων, φιλόδοξων και πολλές φορές χαζών σχεδίων.

Η ιστοσελίδα digitaltrends.com ωστόσο, αποφάσισε να παρακολουθήσει στενά ορισμένες από αυτές τις καμπάνιες, για να προσπαθήσει να ανακαλύψει ανάμεσα σε αυτές τις επόμενες, συναρπαστικές τεχνολογικές καινοτομίες που… θα κάνουν πάταγο!

1. LiquidOff – Μη τοξικό υδρόφοβο σπρέι



Σε θεωρητικό επίπεδο, οι υδρόφοβες επιστρώσεις αποτελούν αναμφισβήτητα πολύ δελεαστικές ιδέες. Με ένα γρήγορο πέρασμα σπρέι, υπόσχονται να δημιουργήσουν ένα αόρατο εμπόδιο γύρω από οτιδήποτε θα ήθελε να προστατέψει κανείς από το νερό, για παράδειγμα τις ηλεκτρονικές συσκευές. Στην πράξη όμως δεν κάνουν πάντα ακριβώς όσα υπόσχονται.

Το LiquidOff έχει σχεδιαστεί αποκλειστικά για υφάσματα και ρούχα. Είναι απολύτως μη τοξικό και περιέχει αντιμικροβιακούς παράγοντες που απομακρύνουν βακτήρια και μύκητες. Επιπλέον, οι κατασκευαστές του ισχυρίζονται ότι δεν επηρεάζει καθόλου την υφή, την εμφάνιση και την «αναπνοή» των υφασμάτων.

2. Hexo+ – Κάμερα αυτόματης παρακολούθησης



Με το Hexo+ ακόμη και οι μη πεπειραμένοι «πιλότοι» θα μπορέσουν να τραβήξουν εντυπωσιακά πλάνα… από αέρος, χάρη σε αυτό το μικρό hexacopter, το οποίο έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να παρακολουθεί το χρήστη του αυτόνομα.

3. Sentri – Κόμβος οικιακού αυτοματισμού



Η πλειοψηφία των all-in-one κόμβων οικιακού αυτοματισμού είναι συνήθως πολύ κακής αισθητικής.

Όχι όμως και το Sentri, το οποίο διαθέτει πολύ μοντέρνο σχεδιασμό και θυμίζει ολίγον τι προϊόν της Apple.

Διαθέτει μικρόφωνο, μεγάφωνο, αισθητήρα κίνησης, θερμόμετρο, αισθητήρα που μετρά την ποιότητα του αέρα, αισθητήρα για το φως, την υγρασία, επιταχυνσιόμετρο και HD camera με νυχτερινή όραση.

4. AirDog – Κάμερα αυτόματης παρακολούθησης



Η ιδέα πίσω από το AirDog είναι περίπου ίδια με το Hexo, μόνο που οι δύο συσκευές λειτουργούν διαφορετικά. Και στις δύο μπορεί να εφαρμόσει μια GoPro κάμερα και να ακολουθούν το χρήστη τους αυτόνομα εγγράφοντας βίντεο.

Το AirDog όμως μπορεί να ακολουθήσει το χρήστη είτε μέσω κινητού τηλεφώνου, είτε μέσω ενός ειδικού βραχιολιού που φορά αυτός, με αποτέλεσμα να του προσφέρει περισσότερες δυνατότητες.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.