Πέμπτη 12 Ιουνίου 2014

Εντοπίστηκε γραφείο - «σκλαβοπάζαρο» στα Χανιά

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Συνελήφθησαν δύο άτομα.

Εκμεταλλευόμενοι την ανάγκη των ανέργων Ελλήνων και ξένων, ένας 64χρονος και μια 27χρονη από τα Χανιά, είχαν στήσει ένα γραφείο ευρέσεως εργασίας, το οποίο όχι μόνο ήταν παράνομο, αλλά επιπλέον εκμεταλλευόταν με τον χειρότερο τρόπο τους δύστυχους ανθρώπους που κατέφευγαν εκεί για να βρουν ένα μεροκάματο.

Οι πληροφορίες από την δραστηριότητα του εν λόγω «γραφείου» είχαν φτάσει στις αστυνομικές αρχές των Χανίων, οι οποίες μετά από έρευνα διαπίστωσαν πως το «γραφείο» αναρτούσε αγγελίες στον Τύπο και εξέδιδε διαφημιστικές κάρτες προσφοράς υπηρεσιών, ενώ δεν είχε την προβλεπόμενη άδεια από την Διεύθυνση Απασχόλησης του Υπουργείου Εργασίας.

Το βράδυ της Τρίτης 10 Ιουνίου, αστυνομικός υποδυόμενος τον άνεργο, πήγε στο γραφείο στην συνοικία της Σπλάντζιας και μετά από υπόδειξη του 64χρονου συμπλήρωσε αίτηση εγγραφής και πλήρωσε ένα χρηματικό ποσό.

Ακολούθησε έφοδος των αστυνομικών, οι οποίοι συνέλαβαν με την διαδικασία του αυτόφωρου τον 64χρονο και την 27χρονη, ενώ από τη συνεχιζόμενη προανάκριση προέκυψε ότι, ο ενδιαφερόμενος – πελάτης, που αναζητούσε εργασία, ήταν υποχρεωμένος να καταβάλλει στον 64χρονο και στην 27χρονη το 50% του μισθού που θα λάμβανε κατά το πρώτο δίμηνο, χωρίς να συμπεριλαμβάνεται η προμήθεια που απαιτούσε το γραφείο από τους εργοδότες.

Για το λόγο αυτό ο 64χρονος κρατούσε από τους ενδιαφερομένους το Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας τους, μέχρι να εξοφληθεί πλήρως από τον ενδιαφερόμενο - πελάτη.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

- Τέσσερις (4) ηλεκτρονικοί υπολογιστές,
- φωτοτυπικό μηχάνημα – εκτυπωτής,
- έξι (6) κινητά τηλέφωνα,
- σφραγίδα του γραφείου,
- μπλοκ αποδείξεων,
- είκοσι έξι (26) τετράδια τύπου «μπλοκ», στα οποία αναγράφονταν στοιχεία και τηλέφωνα εργοδοτών - πελατών, χρηματικές οφειλές ή καταβολές από εργοδότες ή πελάτες, διακινούμενα χρηματικά ποσά
- χίλιες επτακόσιες είκοσι (1.720) αιτήσεις ενδιαφερομένων ανδρών –γυναικών προς εύρεση εργασίας σε κλάδους διαφόρων ειδικοτήτων,
- έξι διαβατήρια (Γεωργίας, Βουλγαρίας και Ελλάδας)
- τέσσερις (4) καρτέλες, στις οποίες ήταν επικολλημένες διάφορες αγγελίες του γραφείου
- πενήντα (50) διαφημιστικές κάρτες του γραφείου και
- χρηματικό ποσό (προσημειωμένο).

Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων.


Πηγή: http://www.flashnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.