Πέμπτη 12 Ιουνίου 2014

Το φυλλικό οξύ βελτιώνει τη λειτουργία των αγγείων μας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Σύμμαχος για την καρδιά.

Το φυλλικό οξυ είναι ένα όχι και πολύ γνωστό συστατικό, που ανήκει στις βιταμίνες συμπλέγματος Β. Εμπλέκεται σε ποικίλες μεταβολικές διεργασίες του οργανισμού.

Σχετίζεται με την καλή λειτουργία του νευρικού μας συστήματος και την καλή λειτουργία του ανοσοποιητικού μας. Αποτελεί επίσης ένα σύμμαχο για την καρδιά μας.

Προς την κατεύθυνση αυτή, μια νέα μελέτη που δημοσιεύτηκε στο έγκριτο επιστημονικό περιοδικό Atherosclerosis, έρχεται να τονίσει την καρδιοπροστατευτική του δράση, λόγω της συνεισφοράς του στον έλεγχο των επιπέδων της ουσίας ομοκυστείνης στον ανθρώπινο οργανισμό.

Τα υψηλά επίπεδα ομοκυστεΐνης αίματος έχει φανεί ότι επηρεάζουν τη λειτουργία των ενδοθηλιακών κυττάρων και έχουν συσχετισθεί με εμφάνιση καρδιαγγειακών συμβάντων.

Η επίδραση της ελάττωσης της ομοκυστεΐνης με τη χορήγηση φυλλικού οξέος στην ενδοθηλιακή λειτουργία αποτέλεσε στόχο της παρούσας μετα-ανάλυσης. Αξιολογήθηκαν δεδομένα από οκτώ τυχαιοποιημένες μελέτες με χορήγηση φυλλικού οξέος σε ασθενείς με στεφανιαία νόσο (ΣΝ). Φάνηκε ότι η χορήγηση φυλλικού οξέος είχε θετική επίδραση στην ενδοθηλιακή λειτουργία, ανεξάρτητα από τη λήψη υπολιπιδαιμικής αγωγής και τη διάρκεια της μελέτης. Οι ερευνητές καταλήγουν ότι η προσθήκη φυλλικού οξέος σε ασθενείς με υπερομοκυστεϊναιμία και ΣΝ βελτιώνει σημαντικά την ενδοθηλιακή τους λειτουργία. Διατροφικά, καλές πηγές φυλικού οξέος είναι τα πορτοκαλί και κίτρινα φρούτα, το σπανάκι, το μπρόκολο, η μαγιά μπίρας, το συκώτι.


Πηγή: http://www.neadiatrofis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.