Πέμπτη 12 Ιουνίου 2014

"Έσπασε" 33 χρόνια μετά το όριο ομαδικών απολύσεων

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

“Εσπασε” για πρώτη φορά, μετά από περίπου 33 χρόνια, το ανώτατο όριο ομαδικών απολύσεων.

Το Ανώτατο Συμβούλιο Εργασίας, οριακά, με 4 ψήφους υπέρ και τρεις κατά έκανε δεκτό το αίτημα της Ελληνικής Χαλυβουργίας, ιδιοκτησίας Μάνεση, με την οποία ζητούσε την απόλυση 54 από τους 95 εναπομείναντες εργαζόμενους, που πριν από μία τριετία έφθαναν τους 200.

Πρόκειται για το πρώτο αίτημα απολύσεων, πέραν του ανώτατου ορίου 5% με το νέο καθεστώς, στο οποίο συμφωνήσαν προσφάτως κυβέρνηση και τρόικα, καθώς η εταιρεία ζητησε και πέτυχε την απομάκρυνση τουλάχιστον του 50% του προσωπικού.

Καθοριστική ήταν η ψήφος της γγ Εργασίας Άννας Στρατινάκη, η οποία προΐσταται του Ανωτάτου Συμβουλίου και τάχθηκε υπέρ του αιτήματος της επιχείρησης, αποδεχόμενη την αιτίαση ότι πλέον δεν είναι βιώσιμη.

Μειοψήφισαν ο εκπρόσωπος της ΓΣΕΕ και δύο υπηρεσιακοί παράγοντες – εκπρόσωποι των υπουργείων Εργασίας και Οικονομικών. Υπερψήφισαν ο εκπρόσωπος του ΣΕΒ και δύο συνεργάτες του υπουργείου Εργασίας.

Συνδικαλιστικές πήγες αναφέρουν ότι ο φάκελος που έχει καταθέσει η επιχείρηση στο ανώτατο συμβούλιο ήταν ελλιπής και δεν δικαιολογούσε, όπως απαιτείται, το αίτημα για υπέρβαση του ανωτάτου ορίου απολύσεων.


Πηγή: http://www.real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.