Παρασκευή 16 Μαΐου 2014

Με επιτυχία ο εορτασμός την Ευρωπαϊκής Μέρας για τη θάλασσα στη Βρέμη

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Στο επίκεντρο η συμβολή της θαλάσσιας οικονομίας στην απασχόληση και την ανάπτυξη.

Η Ευρωπαϊκή Ημέρα για τη Θάλασσα, η οποία στόχο έχει να προβάλλει τους τρόπους με τους οποίους η καινοτομία και η έρευνα στη θαλάσσια οικονομία μπορούν να οδηγήσουν σε ανάκαμψη της ανάπτυξης και της απασχόλησης, εορτάστηκε σήμερα στη Βρέμη της Γερμανίας παρουσία της Μαρίας Δαμανάκη.

Στην εκδήλωση αυτή – η οποία πραγματοποιείται μετά τις πρόσφατες ανακοινώσεις της ΕΕ σχετικά με τη γαλάζια καινοτομία, τον θαλάσσιο χωροταξικό σχεδιασμό, τον παράκτιο και θαλάσσιο τουρισμό και την ωκεάνια ενέργεια – εκπρόσωποι από κάθε τομέα της θαλάσσιας οικονομίας θα αναζητήσουν τρόπους συνεργασίας ώστε να κάνουν πραγματικότητα τη βιώσιμη ανάπτυξη.

Η επίτροπος Θαλάσσιας Πολιτικής και Αλιείας Μαρία Δαμανάκη, η οποία συνδιοργανώνει την εκδήλωση, δήλωσε: «Η ευρωπαϊκή οικονομία βρίσκεται ακόμα σε ταραγμένα νερά και έχουμε καθήκον να μεγιστοποιήσουμε κάθε δυνατότητα για να συμβάλουμε στην ανάκαμψή της. Οι θάλασσες και οι ωκεανοί μας έχουν μεγάλες δυνατότητες. Έχουμε δεσμευτεί να εξετάσουμε πώς μπορούμε να τις αξιοποιήσουμε καλύτερα με στόχο τη δημιουργία θέσεων εργασίας και την τόνωση της ανάπτυξης, αλλά κατά τρόπο που να μην θέτει σε κίνδυνο τα οικοσυστήματά μας. Η Ευρωπαϊκή Ημέρα για τη Θάλασσα δίνει την ευκαιρία στη θαλάσσια κοινότητα να συζητήσει πώς μπορεί να συνδυαστεί η ανάπτυξη με τη βιωσιμότητα στο πλαίσιο της γαλάζιας οικονομίας».

Ο φετινός εορτασμός περιλαμβάνει 21 συναντήσεις εργασίας, δύο συνόδους ολομέλειας με σημαντικούς ομιλητές, διάφορες συνεδριάσεις σε υψηλό επίπεδο, μια ειδική έκθεση για θαλάσσια θέματα, δημόσια δρώμενα και μια καινοτόμο εκδήλωση δικτύωσης.

Για το 2015, την Ευρωπαϊκή Ημέρα για τη Θάλασσα θα διοργανώσει ο Πειραιάς, παίρνοντας από τη Βρέμη τη σκυτάλη αυτής της σημαντικής διάσκεψης, η οποία από το 2008 αποτελεί σύμβολο της επιτυχούς πορείας της Ολοκληρωμένης Θαλάσσιας Πολιτικής και κομβικό σημείο του διαλόγου και της ανταλλαγής βέλτιστων πρακτικών για τη γαλάζια ανάπτυξη.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.