Δευτέρα 14 Απριλίου 2014

Το στρες επιδεινώνει τις αλλεργίες

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Πώς μπορείτε να ανακουφιστείτε από τα ενοχλητικά συμπτώματα.

Η εποχιακή ρινίτιδα (αλλεργία στη γύρη) καθώς και τα συμπτώματα από άλλες αλλεργίες μπορεί να επιδεινώνονται από το στρες, όπως αναφέρει νέα έρευνα που διεξήχθη από το πανεπιστήμιο του Οχάιο στις ΗΠΑ.

Οι ερευνητές ισχυρίζονται ότι ο διαλογισμός και οι ασκήσεις αναπνοής μπορεί να είναι το «κλειδί» για την ανακούφιση από τα ενοχλητικά συμπτώματα που συνοδεύουν το ξέσπασμα των αλλεργιών.

Το φτέρνισμα και ο βήχας προκαλούν στρες στον πάσχοντα και σύμφωνα με τους επιστήμονες το στρες ενεργοποιοεί ένα φαύλο κύκλο... φτερνίσματος-στρες και τούμπαλιν!

«Το στρες μπορεί να προκαλέσει πολλές αρνητικές επιπτώσεις στον οργανισμό, συμπεριλαμβανομένης της έντασης των συμπτωμάτων όσων υποφέρουν από αλλεργίες» ανέφερε στη βρετανική εφημερίδα Daily Mail η Dr Amber Patterson από το Ιατρικό Κέντρο του πανεπιστημίου Ohio State University.

«Η μελέτη μας βρήκε ακόμη ότι εκείνοι που υποφέρουν πιο συχνά από ξεσπάσματα αλλεργιών έχουν πιο αρνητική διάθεση, η οποία με τη σειρά της μπορεί να επιδεινώνει την κατάστασή τους» πρόσθεσε η ίδια.

Στην έρευνα, που διήρκεσε για διάστημα μεγαλύτερο των 12 εβδομάδων, συμμετείχαν 179 ασθενείς.

Τα αποτελέσματα της μελέτης δημοσιεύτηκαν στο επιστημονικό περιοδικό Annals of Allergy, Asthma & Immunology.

Σύμφωνα με την έρευνα το 39% εκείνων που υπέφεραν από περισσότερες από μία εξάρσεις αλλεργιών, είχαν πιο υψηλά επίπεδα στρες συγκριτικά με τους υπόλοιπους.

Οι ερευνητές συστήνουν στους πάσχοντες να δοκιμάσουν να κάνουν διαλογισμό και ασκήσεις με βαθιές αναπνοές, για να μειώνουν τα επίπεδα του στρες, καθώς επίσης να αποφεύγουν το κάπνισμα και τον καφέ.

Επιπλέον, να ακολουθούν υγιεινό διατροφικό πρόγραμμα και να ασκούνται τακτικά, καθώς και αυτά φαίνεται να βοηθούν στη μείωση των συμπτωμάτων των αλλεργιών.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.