Δευτέρα 14 Απριλίου 2014

Μεταπτυχιακό στις επιστήμες της αγωγής από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Εισαγωγή με εξετάσεις και 2000 ευρώ δίδακτρα.

Αλλάζει ονομασία το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών «Παιδαγωγικό Παιχνίδι και Παιδαγωγικό Υλικό στην πρώτη παιδική ηλικία» και αναμένεται από το 2014-15 να λειτουργήσει με το νέο τίτλο «Επιστήμες της Αγωγής: Παιδαγωγικό Παιχνίδι και Παιδαγωγικό Υλικό στην πρώτη παιδική ηλικία». Η αλλαγή για την οποία αναμένεται η υπογραφή του Υπουργού θα έχει ως αποτέλεσμα το εν λόγω μεταπτυχιακό να προσφέρει παιδαγωγική και διδακτική επάρκεια.

Αφού σύμφωνα με το νόμο 3848/2010,άρθρο 2,παρ. 3δ, αναφέρεται ότι η Παιδαγωγική και Διδακτική Επάρκεια κατοχυρώνεται «Με την κατοχή μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών ή διδακτορικού διπλώματος στις επιστήμες της αγωγής».

Όσοι ενδιαφέρονται για το μεταπτυχιακό του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας θα πρέπει να καταθέσουν τις αιτήσεις τους από την 1η Απριλίου έως και τις 2 Μαΐου. Οι αιτήσεις και τα σχετικά δικαιολογητικά θα πρέπει να υποβληθούν εμπρόθεσμα, αυτοπροσώπως ή με συστημένη επιστολή, στη Γραμματεία του ΠΜΣ του ΠΤΠΕ (Γραφείο 20, 3ος όροφος, Νέο Κτίριο παραλιακού συγκροτήματος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Αργοναυτών & Φιλελλήνων, 38221, Βόλος, τηλ.: 24210 74861, Υπεύθυνη: Στάμου Ντανιέλα) από Δευτέρα έως και Παρασκευή, ώρες 09.30 - 12.00 και επιπλέον, Τρίτη και Τετάρτη, ώρες 16.00 – 18.00.

Το μεταπτυχιακό έχει διάρκεια 4 εξάμηνα με το τελευταίο εξ αυτών να αφορά την εκπόνηση της διπλωματικής. Τα δίδακτρα είναι 500 ευρώ το εξάμηνο και το συνολικό τους κόστος διαμορφώνεται στα 2.000 ευρώ.Tα μαθήματα πραγματοποιούνται δυο εργάσιμες ημέρες την εβδομάδα (απογευματινές ώρες) και η παρακολούθησή τους είναι υποχρεωτική (συνήθως Τρίτη και Τετάρτη ή Τετάρτη και Πέμπτη, ανάλογα με το έτος σπουδών).

Στο ΠΜΣ θα γίνουν δεκτοί, μετά από εισαγωγικές εξετάσεις και επιλογή, είκοσι (20) πτυχιούχοι Τμημάτων Πανεπιστημίων, της ημεδαπής ή της αλλοδαπής και απόφοιτοι Τμημάτων ΤΕΙ.

Διαδικασία εξετάσεων και επιλογής

Οι υποψήφιοι θα συμμετάσχουν αρχικά σε γραπτές εξετάσεις στην αγγλική γλώσσα, την Τρίτη 27 Μαΐου 2014. Οι επιτυχόντες στην εξέταση αυτή θα λάβουν μέρος σε γραπτές εξετάσεις στα παρακάτω τρία (3) μαθήματα: Διδακτική Μεθοδολογία (Τρίτη 10 Ιουνίου 2014), Ψυχολογία (Τετάρτη 11 Ιουνίου 2014) και Μεθοδολογία Έρευνας (Πέμπτη 12 Ιουνίου 2014).

Ο ακριβής τόπος και η ώρα των εξετάσεων θα οριστικοποιηθεί με νεότερη ανάρτηση στην ιστοσελίδα του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών


Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ανατρέξουν στην προκήρυξη του ΠΜΣ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.