Δευτέρα 14 Απριλίου 2014

Μειώθηκαν τα σχολεία όπου θα γίνουν μαθήματα το Πάσχα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Οι μαθητές θα συνεχίσουν τις διακοπές τους κανονικά.

Μειώθηκαν κατά 20 τα σχολεία που δεν θα πραγματοποιηθούν μαθήματα το Πάσχα στην Αττική. Ο αρχικός αριθμός τους ήταν 104 σχολεία και τελικά μετά την ανακοινοποίηση της απόφασης ο αριθμός περιορίζεται σε 84.

Στον ακόλουθο πίνακα παρουσιάζονται τα σχολεία στα οποία τελικά οι μαθητές θα συνεχίσουν τις διακοπές τους μέχρι και την Κυριακή του Θωμά, αν και η αρχική απόφαση προέβλεπε το αντίθετο...

Δε θα γίνουν μαθήματα το Πάσχα
Διεύθυνση Εκπαίδευσης
Σχολείο
Α ΑΘΗΝΑΣ
1.      24ο  Γ/ΣΙΟ ΑΘΗΝΑΣ
2.      54Ο  Γ/ΣΙΟ ΑΘΗΝΑΣ
3.      3Ο ΕΠΑΛ ΑΘΗΝΑΣ
4.      1Ο ΕΠΑΛ ΖΩΓΡΑΦΟΥ
Β ΑΘΗΝΑΣ
5.      6Ο Γ/ΣΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
6.      3Ο Γ/ΣΙΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ
7.      2Ο ΓΕΛ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
Γ ΑΘΗΝΑΣ
8.      6Ο Γ/ΣΙΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ
9.      9Ο Γ/ΣΙΟ ΙΛΙΟΥ
10.  3Ο ΓΕΛ ΑΓ.ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ
Δ ΑΘΗΝΑΣ
11.  3Ο Γ/ΣΙΟ Ν.ΣΜΥΡΝΗΣ
12.  5Ο ΓΕΛ ΓΛΥΦΑΔΑΣ
13.  2Ο ΓΕΛ ΑΓ.ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
14.  6Ο ΓΕΛ Ν.ΣΜΥΡΝΗΣ
15.  1Ο ΕΠΑΛ Ν.ΣΜΥΡΝΗΣ
ΑΝΑΤ.ΑΤΤΙΚΗ
16.  ΓΕΛ ΑΓ.ΣΤΕΦΑΝΟΥ
17.  ΓΕΛ ΒΑΡΗΣ
18.  1Ο ΕΠΑΛ ΚΟΡΩΠΙΟΥ
19.  ΕΠΑΛ ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ
ΔΥΤ.ΑΤΤΙΚΗ
20.  ΕΠΑΣ ΑΝ.ΛΙΟΣΙΩΝ
Μείωση στον αριθμό των σχολείων όπου τελικά θα πραγματοποιηθεί μάθημα παρατηρείται και σε άλλες περιοχές. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι στην Ανατολική Θεσσαλονίκη τα σχολεία μειώθηκαν από 30 σε 13 ενώ στη Δυτική Θεσσαλονίκη τα σχολεία μειώθηκαν κατά 9.

Θυμίζουμε ότι, όπως έχει γράψει το newsbeast.gr, σύμφωνα με το ΠΔ 170 οι απώλειες διδακτικών ωρών, που προκύπτουν από τη διακοπή της διδασκαλίας των μαθημάτων λόγω κατάληψης για χρονικό διάστημα έως και τρεις εργάσιμες ημέρες, αναπληρώνονται κατά το χρονικό διάστημα των διακοπών του Πάσχα.

Ενστάσεις για τα μαθήματα του Πάσχα έχει διατυπώσει η ΟΛΜΕ η οποία τονίζει ότι οι καθηγητές δεν είναι υποχρεωμένοι να κάνουν μάθημα της δεύτερη εβδομάδα του Πάσχα καθώς οι μέρες αυτές αποτελούν θεσμοθετημένες αργίες και θα πρέπει να έχει προβλεφθεί τουλάχιστον η αντίστοιχη υπερωριακή απασχόληση.

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ έχει ανακοινώσει ότι θα προκηρύξει τρίωρες στάσεις εργασίας 8-11 π.μ. για τις ημέρες 23, 24 και 25/4/14, στα σχολεία όπου οι περιφερειακοί διευθυντές εκπαίδευσης ορίζουν αναπλήρωση της ύλης μέσα στις διακοπές του Πάσχα, ενώ έχει καλέσει τα ΔΣ των ΕΛΜΕ να λάβουν αποφάσεις για συμπληρωματικές στάσεις εργασίας τις ίδιες ημέρες όπου απαιτείται.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.