Δευτέρα 14 Απριλίου 2014

Χαράτσι στα επιδοτούμενα σεμινάρια των ανέργων

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τσουχτερό φόρο πάνω από 1.000 ευρώ θα κληθούν να πληρώσουν άνεργοι χωρίς κανένα εισόδημα, μόνο και μόνο επειδή παρακολούθησαν επιδοτούμενα σεμινάρια και εισέπραξαν μικροποσά.

Σύμφωνα με καταγγελία που κάνει ο Σύλλογος των Λογιστών της Αχαΐας, η εφορία επιβάλλει στους συγκεκριμένους ανέργους τεκμήριο διαβίωσης 3.000 ευρώ (για εισόδημα 385 ευρώ που έλαβαν από τα σεμινάρια) και το φορολογεί ως εισόδημα από εμπορικές επιχειρήσεις.

Δηλαδή, ο άνεργος φορολογείται με βάση ατομικό τεκμήριο διαβίωσης 3.000 ευρώ και με συντελεστή 26%. Αυτό σημαίνει ότι θα πληρώσει 780 ευρώ φόρο και επιπλέον προκαταβολή 55%, δηλαδή συνολικά 1.209 ευρώ. Δηλαδή, για επιδότηση 365 ευρώ ο φόρος που θα καταβληθεί φτάνει τα 1.209 ευρώ.

Ακόμη χειρότερα θα είναι τα πράγματα για τους ανέργους που παρακολούθησαν σεμινάρια και έχουν ετήσια εισοδήματα κάτω των 5.000 ευρώ, αλλά κατέχουν ΙΧ αυτοκίνητο, καθώς σε αυτές τις περιπτώσεις τα τεκμαρτά εισοδήματα, για τα οποία θα φορολογηθούν, θα «φουσκώσουν» ακόμη περισσότερο. Στα ποσά των τεκμηρίων θα προστεθούν και αυτά των αυτοκινήτων.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.