Δευτέρα 14 Απριλίου 2014

Ολοκληρώνεται μέχρι τις 30 Απριλίου η απογραφή των ΝΠΙΔ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Μετά την απογραφή των Νομικών Προσώπων Ιδιωτικού Δικαίου ακολουθεί και η ένταξή τους στην Ενιαία Αρχή Πληρωμής.

Με εγκύκλιό του το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, ζητά την ολοκλήρωση της απογραφής των Νομικών Προσώπων Ιδιωτικού Δικαίου (ΝΠΙΔ) μέχρι τις 30 Απριλίου, η οποία διεξάγεται στο πλαίσιο των διεθνών δεσμεύσεων που έχει αναλάβει η χώρα.

Ταυτόχρονα το υπουργείο επισημαίνει ότι «η αδυναμία τήρησης αυτής της προθεσμίας αποτελεί παράβαση της εν λόγω υποχρέωσης».

Σημειώνεται δε στην εγκύκλιο, ότι μετά την απογραφή των ΝΠΙΔ ακολουθεί και η ένταξή τους στην Ενιαία Αρχή Πληρωμής (ΕΑΠ).

Όπως αναφέρεται, τίθενται αυστηρές κυρώσεις για τα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου και Ιδιωτικού Δικαίου που παρεκκλίνουν από την υποχρέωση απογραφής στο Μητρώο Μισθοδοτούμενων Ελληνικού Δημοσίου και από την ένταξη στο σύστημα πληρωμών της Ενιαίας Αρχής Πληρωμής (ΕΑΠ).

Ειδικότερα το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης σημειώνει:

«Ως προς τα νομικά πρόσωπα: για όσο διάστημα παρατηρείται παρέκκλιση από την απογραφή στο Μητρώο Μισθοδοτούμενων Ελληνικού Δημοσίου και από τη διαδικασία πληρωμής μέσω ΕΑΠ, αναστέλλεται με κοινή απόφαση των υπουργών Οικονομικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης, η επιχορήγηση ή απόδοση πόρων ή οποιασδήποτε μορφής ενίσχυση από τον Κρατικό Προϋπολογισμό.

Επιπροσθέτως, για τις ΔΕΚΟ και τα ΝΠΙΔ του Κεφαλαίου Α’ του ν. 3429/2005, καθώς και για τα ΝΠΔΔ, για όσο διάστημα παρατηρείται η ανωτέρω παρέκκλιση, επιπλέον των ανωτέρω, αναστέλλεται η καταβολή των αμοιβών των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου.

Η επί δίμηνο μη συμμόρφωση και η εξακολούθηση παρέκκλισης από τη διαδικασία πληρωμής μέσω ΕΑΠ που διαπιστώνεται από τον αρμόδιο κάθε φορά φορέα επιφέρει την αυτοδίκαιη παύση της θητείας των εκτελεστικών μελών του Διοικητικού Συμβουλίου».

Τέλος, με την εγκύκλιο καλούνται οι υπεύθυνοι για την απογραφή να μεριμνήσουν για την απογραφή των ΝΠΙΔ και των επιχειρήσεων υπουργείων, που δεν έχουν ανταποκριθεί ακόμη και εντάσσονται στο πεδίο εφαρμογής της απογραφής, καθώς επίσης και πάσης φύσεων επιχειρήσεων των ΟΤΑ Α’ και Β’ βαθμού, στην περίπτωση του υπουργείου Εσωτερικών.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.