Δευτέρα 14 Απριλίου 2014

Νέα κρούσματα γρίπης των πτηνών στην Ιαπωνία

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Για πρώτη φορά μετά από τρία χρόνια.

Η Ιαπωνία διέταξε τη θανάτωση περίπου 112.000 πουλερικών μετά την επιβεβαίωση σήμερα από τις αρχές της παρουσίας του ιού της γρίπης των πτηνών σε ένα αγρόκτημα στη νότια Ιαπωνία, για πρώτη φορά εδώ και τρία χρόνια.

Τεστ επιβεβαίωσαν την παρουσία του στελέχους H5 του ιού σε ένα ορνιθοτροφείο με 56.000 πουλερικά στη νομαρχία Κουμαμότο, αναφέρει το υπουργείο Γεωργίας σε ανακοίνωση που εξέδωσε. Ο ιδιοκτήτης είχε αναφέρει χθες, Σάββατο, αύξηση του αριθμού των πουλερικών που πέθαιναν ξαφνικά. Συνολικά πέθαναν 1.100 πουλερικά.

Οι αρχές διέταξαν τη θανάτωση άλλων 56.000 πουλερικών σε άλλο αγρόκτημα του ίδιου ιδιοκτήτη εξαιτίας του κινδύνου να έχει υπάρξει μόλυνση.

Το υπουργείο προειδοποίησε τους ορνιθοτρόφους για τους κινδύνους μόλυνσης, υπενθυμίζοντας την επίμονη παρουσία της ασθένειας στην Ασία, σε χώρες όπως η γειτονική Νότια Κορέα.

Οι τοπικές αρχές απαγόρευσαν χθες, Σάββατο, τη μεταφορά ή τη μετακίνηση ζώων απ' αυτά τα δύο αγροκτήματα καθώς και από τα γειτονικά ορνιθοτροφεία. Επιχειρήσεις απολύμανσης βρίσκονται σε εξέλιξη, καθώς και νέοι έλεγχοι.

Τα οχήματα που περνούν κοντά από τα δύο αγροκτήματα θα απολυμαίνονται επίσης σε προκαθορισμένα σημεία στους μεγάλους οδικούς άξονες ώστε να εμποδισθεί η διάδοση της επιδημίας.

Πιστεύεται ότι δεν υπάρχει κίνδυνος διάδοσης του ιού στους ανθρώπους μέσω της κατανάλωσης αυγών ή κρέατος κότας, δήλωσε ο Τομογιούκι Τακεχίσα, αξιωματούχος του υπουργείου Γεωργίας.

Πρόκειται για το πρώτο κρούσμα γρίπης των πτηνών στην Ιαπωνία από το 2011, όταν η νόσος είχε εντοπισθεί στη νομαρχία Τσίμπα, βορείως του Τόκιο.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.