Τετάρτη, 9 Απριλίου 2014

«Πολιτικό» το αεροδρόμιο της Τρίπολης

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Το «πράσινο φως» λαμβάνει από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, το στρατιωτικό αεροδρόμιο Τρίπολης για χρήση του ως πολιτικό και για πτήσεις χαμηλού κόστους τουριστικού και εμπορικού χαρακτήρα. Αυτό προέκυψε από τη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Εθνικής Αμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλο αντιπροσωπεία του Τουριστικού Οργανισμού Πελοποννήσου, με επικεφαλής τον πρόεδρό της Κώστα Μαρινάκο.

Κατά τη συνάντηση έγινε εκτενής αναφορά για τις μέχρι τώρα ενέργειες που έχουν πραγματοποιηθεί τα τελευταία χρόνια για χρήση του στρατιωτικού αεροδρομίου ως πολιτικό αλλά και τις μεγάλες καθυστερήσεις που έχουν παρατηρηθεί από τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες.

Κοινή ήταν η διαπίστωση ότι η λειτουργία του αεροδρομίου της Τρίπολης και ως πολιτικού θα συμβάλει στην αναπτυξιακή εξέλιξη ολόκληρης της Πελοποννήσου, προσδίδοντας κατ' αυτόν τον τρόπο ιδιαίτερη οικονομική άνθιση όχι μόνο στον τουριστικό τομέα αλλά και στον πρωτογενή και το μεταποιητικό τομέα, μέσω της εξαγωγικής δραστηριότητας των Πελοποννησίων παραγωγών.

Όπως επισημάνθηκε από τον Τουριστικό Οργανισμό Πελοποννήσου, ο υπουργός Αμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος δεσμεύτηκε να προχωρήσει τάχιστα στη νομοθετική ολοκλήρωση των γραφειοκρατικών διαδικασιών.

Τέλος, ο υπουργός τόνισε πως «με την υπογραφή της σχετικής ΚΥΑ ανοίγει πλέον ο δρόμος για την άμεση ενεργοποίηση του αεροδρομίου της Τρίπολης».


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.