Τετάρτη 9 Απριλίου 2014

Ο πρώτος κλωνοποιημένος σκύλος της Βρετανίας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η Winnie και η μικρή Mini Winnie - Δείτε τις φωτογραφίες.

Η μικρή Mini Winnie είναι ο πρώτος σκύλος της Βρετανίας - προϊόν κλωνοποίησης – που «συνελήφθη» σε σωλήνα και γεννήθηκε στη Σεούλ στις 30 Μαρτίου.

Η ιδιοκτήτριά της Rebecca Smith από το Λονδίνο δήλωσε συμμετοχή σε διαγωνισμό που διοργάνωσε η νοτιοκορεατική εταιρεία Sooam Biotech για την κλωνοποίηση του γηραιού dachshund της, της Winnie.

Αναδείχθηκε νικήτρια κι έτσι βρέθηκε με τη Μini Winnie στην αγκαλιά της.

Η διαδικασία καταγράφηκε σε βίντεο και τα προβληθεί σήμερα στη Βρετανία.

Το πρώτο θηλαστικό που κλωνοποιήθηκε ήταν η Dolly το πρόβατο που γεννήθηκε στο Εδιμβούργο το 1996, υπενθυμίζει η Daily Mail. Στη Νότια Κορέα κλωνοποιήσεις σκύλων γίνονται από το 2005 αλλά είναι η πρώτη φορά που κλωνοποιείται σκύλος από τη Βρετανία.

«Το σκυλί μου είναι πολύ ιδιαίτερο αλλά δεν θα είναι εδώ για πάντα», δηλώνει η Smith.

Η Winnie πέρασε στη «νικήτρια τριάδα» του διαγωνισμού και δείγμα του ιστού της εστάλη στη Νότια Κορέα. Εκεί τα κύτταρα τοποθετήθηκαν σε έμβρυο σκύλου της ίδιας ράτσας.

Στη συνέχεια το έμβρυο τοποθετήθηκε σε ζώο- δότη και το κουτάβι γεννήθηκε με καισαρική τομή πριν από δέκα μέρες, με βάρος που μόλις ξεπερνούσε το μισό κιλό.

Η 29χρονη που ταξίδεψε ως τη Σεούλ και είδε τη μικρή Mini Winnie να γεννιέται, δήλωσε πως είναι ίδιο με τον σκύλο της.
Θα χρειαστεί ωστόσο να περιμένει έξι μήνες, λόγω της βρετανικής νομοθεσίας για την καραντίνα, για να την φέρει στη Βρετανία και να συναντήσει την «αυθεντική» Winnie.

Δείτε τις φωτογραφίες












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.