Τετάρτη 9 Απριλίου 2014

Νέα συλλογική σύμβαση χωρίς αυξήσεις στην ακτοπλοΐα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Μηδενικές αυξήσεις για το 2014 προβλέπει η νέα συλλογική σύμβασης εργασίας που αφορά όλους τους ναυτικούς που εργάζονται στα πλοία της ακτοπλοΐας και τα επιβατηγά οχηματαγωγά πλοία διεθνών γραμμών. Στην υπογραφή της σύμβασης προχώρησαν την Τρίτη οι εκπρόσωποι της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας και του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (ΣΕΕΝ) και η ισχύ της σύμβασης ξεκινά από 1ης Ιανουαρίου του 2014 έως τις 31 Δεκεμβρίου του 2014.

Ως θετική εξέλιξη για τους Έλληνες ναυτικούς και για τις επιχειρήσεις ενός «πληγωμένου» οικονομικά κλάδου και κυρίως, για την εργασιακή και κοινωνική ειρήνη που όλοι επιζητούν, χαρακτήρισε την υπογραφή της νέας συλλογικής σύμβασης μεταξύ του Συνδέσμου Επιχειρηματιών Επιβατηγού Ναυτιλίας και της ΠΝΟ, ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Μ. Βαρβιτσιώτης, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού Αντώνης Νταλακογιώργος, σε δήλωσή του, επεσήμανε πως οι ακτοπλόοι «αξίωσαν μια σειρά μειώσεις, περικοπές και καταργήσεις διατάξεων που αφορούν θεσμοθετημένα δικαιώματα των Ναυτεργατών. Μεταξύ των άλλων «αιτημάτων» τους ήταν και η ουσιαστική κατάργηση της αποζημίωσης για όσους απολύονται λόγω ετήσιας επιθεώρησης και εφόσον δεν προσλαμβάνονται πρέπει να τους καταβάλλεται η νόμιμη και προβλεπόμενη αποζημίωση".

Η διοίκηση της ΠΕΝΕΝ, ένα από τα 14 ναυτεργατικά σωματεία που συγκροτούν την Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία, ανακοίνωσε ότι δεν πρόκειται να υπογράψει τη νέα συλλογική σύμβαση εργασίας.

Δεμένα σήμερα τα πλοία

Σημειώνεται ότι, η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία πραγματοποιεί σήμερα 24ωρη απεργία συμμετέχοντας στην κινητοποίηση της ΓΣΕΕ. Έτσι τα πλοία θα μείνουν δεμένα στα περισσότερα λιμάνια της χώρας.

Η ΑΝΕΚ -LINES ανακοίνωσε ότι λόγω της απεργίας της ΠΝΟ, το επιβατηγό οχηματαγωγό ''ΕΛΥΡΟΣ'' θα αναχωρήσει από τον Πειραιά για τα Χανιά στις 11 το βράδυ.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.