Τετάρτη, 9 Απριλίου 2014

Σε κινητικότητα 25.000 δημοτικοί υπάλληλοι

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ολοκληρώθηκε η ένταξη 25.000 δημοτικών υπαλλήλων στο πρόγραμμα κινητικότητας, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σύμφωνα με τον υπουργό, επόμενο βήμα είναι «η δημιουργία ενός μόνιμου μηχανισμού κινητικότητας, που θα "παντρεύει" τα προσόντα των υπαλλήλων με τις ανάγκες της δημόσιας διοίκησης».

«Με συστηματική προσπάθεια και μέσα σε ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα ολοκληρώσαμε την ένταξη 25.000 δημοσίων υπαλλήλων στο πρόγραμμα κινητικότητας. Η διαδικασία αυτή ήταν εξαιρετικά περίπλοκη: Ολοκληρώθηκαν οι αξιολογήσεις των δομών, θεσπίστηκαν κριτήρια, προετοιμάστηκαν 26 κοινές υπουργικές αποφάσεις και έγιναν επτά συνεδριάσεις του Κυβερνητικού Συμβουλίου Μεταρρύθμισης, που επικύρωσε τις σχετικές εισηγήσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης και πρόσθεσε:

«Αξιοποιήσαμε το πρόγραμμα κινητικότητας για την καλύτερη διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού του Δημοσίου. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η επανατοποθέτηση δημοτικών αστυνομικών, που ξεκινάει αυτές τις ημέρες. Ενισχύουμε σημαντικά την Ελληνική Αστυνομία, αλλά και σωφρονιστικά καταστήματα, υπηρεσίες αλλοδαπών και μετανάστευσης, υπηρεσίες δίωξης του παραεμπορίου και το φοροεισπρακτικό μηχανισμό».

«Από εδώ και στο εξής προχωράμε στη δημιουργία ενός μόνιμου μηχανισμού κινητικότητας, πλήρως αποσυνδεδεμένου από ποσοτικούς στόχους, μείωση μισθού και ενδεχόμενη απόλυση. Ενός συστήματος που θα "παντρεύει" τα προσόντα των υπαλλήλων με τις ανάγκες της δημόσιας διοίκησης.

Ο μόνιμος μηχανισμός κινητικότητας θα αντικαταστήσει το απαρχαιωμένο και εν πολλοίς αναξιοκρατικό σύστημα των μετατάξεων και αποσπάσεων. Δημιουργούμε μια εσωτερική αγορά εργασίας, μέσα στην οποία θα προκύπτουν μετά από αξιολόγηση δομών κενές θέσεις και θα καλύπτονται από δημοσίους υπαλλήλους με τα απαιτούμενα προσόντα σε πλεονάζουσες θέσεις», τόνισε ο υπουργός.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.