Τρίτη 8 Απριλίου 2014

Πιθανή η ένταξη της γεωμετρίας στις πανελλαδικές

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ανοιχτό το ενδεχόμενο για εισαγωγή του μαθήματος το 2015-16 άφησε ο υπουργός Παιδείας.

Ανοιχτό άφησε το υπουργείο Παιδείας το ενδεχόμενο να συμπεριληφθεί το μάθημα της γεωμετρίας στα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα από το σχολικό έτος 2015-2016.

Ο κ. Αρβανιτόπουλος απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ κ. Καλογιάννη αναφέρει ότι για το 2014-15 οι εξετάσεις για την εισαγωγή των μαθητών στα ΑΕΙ-ΤΕΙ θα διεξαχθούν με το υπάρχον σύστημα και ως εκ τούτου δεν προβλέπεται αλλαγή στα εξεταζόμενα μαθήματα.

Ωστόσο κατά την αναμόρφωση των προγραμμάτων σπουδών του Λυκείου, η οποία ήδη δρομολογείται , θα εξετασθεί από τις επιστημονικές επιτροπές που θα συγκροτηθούν για το σκοπό αυτό, αν στα μαθηματικά της Γ' Λυκείου θα συμπεριλαμβάνεται και η γεωμετρία και θα είναι μάθημα πανελλαδικώς εξεταζόμενο.

Σε περίπτωση που η επιτροπή συμπεριλάβει το μάθημα της γεωμετρίας στα πανελλαδικώς εξεταζόμενα αυτό θα γίνει από το 2015-2016 οπότε και θα εφαρμοστεί το νέο σύστημα εισαγωγής.

Ο υπουργός Παιδείας αναφέρει μεταξύ των άλλων ότι η διδασκαλία της γεωμετρίας στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση έχει μια ισχυρή παράδοση, ενώ η Ελλάδα είναι από τις λίγες χώρες στις οποίες διδάσκεται η ευκλείδεια γεωμετρία ως μάθημα γενικής παιδείας στην Α' και Β' τάξη του Λυκείου.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.