Τρίτη 8 Απριλίου 2014

Για τη μοιραία νύχτα κατέθεσε στο δικαστήριο ο Πιστόριους

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Εμφανίστηκε στο δικαστήριο χωρίς τα προσθετικά πόδια.

Ο Όσκαρ Πιστόριους κατέθεσε σήμερα για δεύτερη ημέρα, ως ο μοναδικός αυτόπτης μάρτυρας στον φόνο της φίλης του, Ρίβα Στέενκαμπ, στις 14 Φεβρουαρίου 2013.

Ο διάσημος παραολυμπιονίκης αθλητής περιέγραψε «τη στιγμή που όλα άλλαξαν» - την στιγμή δηλαδή που πυροβόλησε και σκότωσε την άτυχη κοπέλα του.

Για τη μοιραία νύχτα κατέθεσε στο δικαστήριο ο Πιστόριους

Σύμφωνα με τον Πιστόριους, στη μέση της νύχτας άκουσε θορύβους και, φοβούμενος ότι κάποιος διαρρήκτης μπήκε στο μπάνιο του, άρπαξε το όπλο του δίπλα από το κομοδίνο για να αντιμετωπίσει τους εισβολείς.

«Πριν το καταλάβω, πυροβόλησα τέσσερις φορές στην πόρτα», είπε ο κατηγορούμενος.
Νωρίτερα, το δικαστήριο άκουσε για πρώτη φορά ότι ο αθλητής είχε μιλήσει στην Στέενκαμπ, όταν ξύπνησε για να φέρει από το μπαλκόνι έναν ανεμιστήρα και η κοπέλα τον ρώτησε αν έχει αϋπνίες.

Επέστρεψε στο δωμάτιο, ξανακοιμήθηκαν και τότε ο Πιστόριους άκουσε του θορύβους από το μπάνιο.

Σύμφωνα με την κατάθεση του, ψιθύρισε στη Ρίβα να πιάσει το τηλέφωνο και να καλέσει την αστυνομία και ο ίδιος πυροβόλησε στην πόρτα. Ωστόσο, η κοπέλα δεν απάντησε ποτέ, καθώς δεν βρισκόταν δίπλα του στο κρεβάτι- όπως νόμιζε ο Πιστόριους- αλλά μέσα στο κλειστό μπάνιο.

Στο τέλος της κατάθεσης του, ενώ περιέγραφε την σκηνή που έσκυψε πάνω από την Ρίβα και έμεινε εκεί πολύ ώρα όταν κατάλαβε ότι η κοπέλα δεν ενέπνεε, ο Πιστόριους ξέσπασε σε λυγμούς.

Επίσης, ο 27χρονος Πιστόριους έκλαιγε όταν περιέγραψε τα δώρα που είχαν προγραμματίσει να δώσει ο ένας τον άλλον την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου.

Σοκ από την εικόνα του Πιστόριους χωρίς τα προσθετικά πόδια

Λίγο πριν περιγράψει στο δικαστήριο πως είχε πυροβολήσει την Ρίβα, ο δικηγόρος του Πιστόριους του ζήτησε να αποδείξει το ύψος του, χωρίς τα προσθετικά πόδια του.

Ένα αμήχανο μουρμουρητό και πνιχτά επιφωνήματα ακούστηκαν στην αίθουσα του δικαστηρίου - σύμφωνα με την ανταποκρίτρια του BBC- όταν ο Πιστόριους προσπαθούσε να συρθεί με τα ακρωτηριασμένα πόδια του μέχρι στην μακέτα της πόρτας του μπάνιου. Στην προσπάθεια του αυτή λαχάνιασε πολλές φορές.

Πολύ λίγοι άνθρωποι - μόνο οι πολύ στενοί συγγενείς του- έχουν δει τον Πιστόριους στην πραγματική του κατάσταση, χωρίς τα προσθετικά του πόδια. Η σκηνή αυτή δεν κινηματογραφήθηκε και έτσι ποτέ ο κόσμος δεν θα μπορέσει να τη δει.



Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.