Τρίτη 8 Απριλίου 2014

Σε απεργιακό κλοιό την Τετάρτη η χώρα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Σε ρυθμό απεργιακών κινητοποιήσεων μπαίνει από την Τρίτη, η χώρα με τις απεργίες των δημοσιογράφων και των τεχνικών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και των εργαζομένων στα λιμάνια, με αποκορύφωμα την 24ωρη πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη.

Τα συνδικάτα διαμαρτύρονται κατά των απολύσεων στο δημόσιο τομέα, την εφαρμογή του μέτρου της διαθεσιμότητας και των ιδιωτικοποιήσεων, ενώ ζητούν μέτρα προστασίας των «δημόσιων κοινωνικών αγαθών και υπηρεσιών» και «άμεσα στήριξη των ασφαλιστικών ταμείων». Ζητούν, επίσης, τη διαγραφή του χρέους, την προστασία της μητρότητας και των εργασιακών κεκτημένων.

Η απεργιακή συγκέντρωση των συνδικάτων έχει προγραμματισθεί για τις 11 το πρωί της Τετάρτης στην πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ χωριστό συλλαλητήριο διοργανώνει το ΠΑΜΕ το πρωί της ίδιας ημέρας, στις 10.00, στην πλατεία Ομονοίας.

Την Τρίτη, απεργούν οι δημοσιογράφοι και οι τεχνικοί στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, καθώς και οι εργαζόμενοι στα λιμάνια όλης της χώρας.

Την Τετάρτη, επίσης, με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα δημόσια νοσοκομεία, καθώς απεργούν γιατροί, νοσηλευτικό προσωπικό και διοικητικοί υπάλληλοι.

Στην απεργία των συνδικάτων συμμετέχουν, επιπλέον, οι εργαζόμενοι στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, οι εργαζόμενοι στις τράπεζες, οι δάσκαλοι και οι καθηγητές, καθώς και οι εργαζόμενοι στις δημόσιες εφορίες.

Κλειστά θα παραμείνουν την Τετάρτη και τα φαρμακεία της Αττικής εκτός από τα εφημερεύοντα, καθώς στην απεργία θα συμμετέχουν και οι Φαρμακευτικοί Σύλλογοι της περιοχής.

Ακινητοποιημένα θα παραμείνουν την ημέρα της απεργίας τα τρένα του ΟΣΕ και του προαστιακού, ενώ οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία θα συμμετέχουν στην κινητοποίηση με στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9 το πρωί και από τις 9 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.