Τρίτη 4 Μαρτίου 2014

Το Project Ara που στοχεύει σε... 6 δισεκατομμύρια χρήστες!

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τι ετοιμάζει η Google.

Οι έχοντες δυνατή μνήμη θα θυμούνται ότι τον περασμένο Οκτώβριο η Motorola είχε ανακοινώσει το Motorola Ara. Έκτοτε μεσολάβησαν πολλά, με τη Motorola να ανήκει πλέον στη Lenovo. Απ' ό,τι φαίνεται πάντως, μια ευρεσιτεχνία η Google δεν την πούλησε στη Lenovo...

Η εξαιρετική ιδέα του συναρμολογούμενου smartphone άλλαξε πλέον όνομα και ως «Google Project Ara» θα παρουσιαστεί από την Google στο Ara Developers' Conference, στις 15 και 16 του επερχόμενου Απριλίου. Έγκυρες πηγές κάνουν λόγο για κυκλοφορία των μοντέλων Ara στις αρχές του 2015.

Το Project Ara είναι ένα βασικό κινητό που αναμένεται να κοστίζει από 36 ευρώ (50 δολάρια). Αυτό το κινητό θα μπορεί να εμπλουτίζεται με κάθε λογής έξτρα εξαρτήματα (από επεξεργαστές και μπαταρίες μέχρι ηχεία και μνήμη RAM).

Η Google έχει ήδη συνάψει συμφωνίες με τρίτους κατασκευαστές εξαρτημάτων, υποσυστημάτων και αξεσουάρ, ώστε να αλλάζετε ή να αναβαθμίζετε μόνο ένα τμήμα του Project Ara. Τα περισσότερα από αυτά τα εξαρτήματα θα κατασκευάζονται μέσω 3D εκτυπωτών!

H βασική μονάδα αναμένεται να έχει πάχος 9,7mm, τα οποία ενδέχεται να γίνονται 10mm με τη χρήση μεγαλύτερης μπαταρίας. Η συσκευή θα κυκλοφορήσει, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, σε τρία μεγέθη. Και το μέγεθος της οθόνης θα είναι ένα από τα λίγα χαρακτηριστικά που δεν θα αλλάζουν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το business plan της Google για το Project Ara στοχεύει σε 6 δισ. χρήστες! Δηλαδή, σκοπός της Google είναι οι 6 στους 7 κατοίκους της Γης να έχουν αυτό το smartphone στην τσέπη τους. Μήπως να ξανασκεφτούμε ποιον πρέπει να αποκαλούμε «πλανητάρχη»;








Πηγή: http://www.thegang.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.