Τρίτη 4 Μαρτίου 2014

Κατέρρευσε ο Πιστόριους στο δικαστήριο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Συνεχίζεται για δεύτερη ημέρα η δίκη του Οσκαρ Πιστόριους για τη δολοφονία της φίλης του Ρίβα Στέενκαμπ με τον Νοτιοαφρικανό να καταρρέει μόλις άκουσε όσα είπε ο δικηγόρος του.

Συγκεκριμένα, ως απάντηση σε όσα υποστήριξε χθες μάρτυρας, γειτόνισσα του Πιστόριους σύμφωνα με την οποία άκουσε τις κραυγές μιας γυναίκας μετά τους πυροβολισμούς το βράδυ που πέθανε το μοντέλο, Ο συνήγορος υπεράσπισης Μπάρι Ρουξ, δήλωσε: «Εμπειρογνώμονες θα δηλώσουν πως υπέστη σοβαρή εγκεφαλική βλάβη μετά τον πυροβολισμό στο κεφάλι, πως δεν ήταν σε θέση να ουρλιάξει».



Ο Παραολυμπιονίκης, Όσκαρ Πιστόριους, κατέρρευσε τότε στο εδώλιο του κατηγορουμένου, με τα χέρια πίσω από το κεφάλι του, την ώρα που ο Ρουξ δήλωσε πως η Στέενκαμπ είχε χάσει τη «γνωστική λειτουργία».

Ένας συγγενής τότε του έδωσε ένα μαντήλι για να σκουπίσει τα δάκρυά του.

Ο δικηγόρος δίωξης, Τζέρι Νελ παρενέβη τότε δηλώνοντας πως η τελευταία από τις τέσσερις βολές ήταν αυτή που χτύπησε την Στέενκαμπ στο κεφάλι, ενώ τα δύο πρώτα χτυπήματα έγιναν στη δεξιά πλευρά της, τον τοίχο και τον ώμο της.

Σήμερα, συνεχίστηκε η κατάθεση της Μισέλ Μπέργκερ. Η καθηγήτρια πανεπιστημίου που ζει κοντά στο σπίτι του αθλητή στην Πρετόρια της Νοτίου Αφρικής υποστήριξε: «Όπως δήλωσα και χθες, άκουσα τη φωνή της αμέσως μετά τον τελευταίο πυροβολισμό».

Ο κ. Ρουξ σήμερα θέλει να καταρρίψει τους ισχυρισμούς της γειτόνισσας, υποδηλώνοντας πως άλλαξε την ιστορία της εν μέρει, διότι δεν είχε δηλώσει στην αστυνομία πέρυσι πως άκουσε κραυγές κατά τη διάρκεια των πυροβολισμών. Ισχυρίζεται επίσης πως οι φωνές που άκουσε ήταν από τον ίδιο τον Πιστόριους ενώ αντέκρουσε και τον αριθμό των πυροβολισμών που άκουσε η μάρτυρας, διότι όπως ισχυρίστηκε μπορεί να μπέρδεψε τον ήχο που έκανε ο Πιστόριους με το ρόπαλο στην προσπάθειά του να σπάσει την πόρτα της τουαλέτας.

Η κυρία Μπέργκερ, απάντησε πως τα χρονικά διαστήματα ανάμεσα στην κάθε βολή ήταν πολύ μικρά για να γίνουν από ρόπαλο.

Η δίκη διεκόπη, με απόφαση της δικαστού Τοκοζίλε Μασίπα, όταν ο εκπρόσωπος της πολιτικής αγωγής, Τζέρι Νιλ, διαμαρτυρήθηκε ότι ορισμένα μέσα μαζικής ενημέρωσης, προέβαλαν το πρόσωπο της γειτόνισσας του Όσκαρ Πιστόριους και δεν σεβάστηκε την αρχή προστασίας των μαρτύρων.

Η αντίδραση του δικαστηρίου, ήταν άμεση και γι' αυτό το λόγο, η δίκη διεκόπη προσωρινά.


Πηγή: http://www.pamesports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.