Τρίτη 4 Μαρτίου 2014

Στο εδώλιο για το σκάνδαλο ENERGA-HELLAS POWER

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων θα καθίσουν 19 στελέχη των εταιρειών παροχής ρεύματος ENERGA και HELLAS POWER μετά από βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών. Οι δύο εταιρείες σύμφωνα με το κατηγορητήριο εισέπρατταν τον ειδικό φόρο κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας και το τέλος ακίνητης περιουσίας για λογαριασμό της ΔΕΗ χωρίς όμως να τα αποδίδουν με συνέπεια να ζημιωθεί το Δημόσιο κατά 270 εκατ. ευρώ.



Οι κατηγορούμενοι φέρονται επίσης να διοχέτευσαν τα χρήματα αυτά σε διάφορες χώρες του εξωτερικού επιχειρώντας να εξαφανίσουν τα ίχνη τους.
Σύμφωνα με το βούλευμα οι 19 από τους αρχικά 25 κατηγορούμενους θα δικαστούν για υπεξαίρεση σε βαθμό κακουργήματος με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών του δημοσίου, λαθρεμπορία και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος. Με το ίδιο βούλευμα οι δικαστές απαλλάσσουν τα έξι μέλη του ΔΕΣΜΗΕ σε βάρος των οποίων είχε ασκηθεί δίωξη για απιστία στην υπηρεσία σε βαθμό κακουργήματος.

Την προκαταρκτική έρευνα για την υπόθεση είχε διενεργήσει η εισαγγελέας Πόπη Παπανδρέου, και την κύρια ανάκριση ο ανακριτής του Ν.4022 κατά της Διαφθοράς Σπύρος Γεωργουλέας. Ο κ.Γεωργουλέας αρχικά είχε εκδώσει εντάλματα σύλληψης για έξι κατηγορούμενους οι οποίοι και προφυλακίστηκαν μετά τις απολογίες τους. Μεταξύ αυτών οι Αχιλλέας Φλώρος, Βασίλης Μηλιώνης, Χαράλαμπος Σμυρλιάδης και Αντώνης Δεκόλης. Οι εν λόγω κατηγορούμενοι κρατήθηκαν για περίπου έξι μήνες και αποφυλακίστηκαν με απόφαση του αρμόδιου δικαστικού συμβουλίου καταβάλλοντας εγγυήσεις από 50.000 € ως 200.000 €. Στη φυλακή παραμένουν οι Άρης Φλώρος και Στέφανος Σιαφάκας για τους οποίους το συμβούλιο εφετών αποφάσισε να παρατείνει την προσωρινή τους κράτηση για έξι ακόμα μήνες, χρόνος κατά τον οποίο εκτιμάται ότι θα ξεκινήσει και η δίκη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.