Τρίτη 4 Μαρτίου 2014

Κρίσιμη συνάντηση στο υπουργείο Παιδείας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τη διάσταση απόψεων που χωρίζει τους πρυτάνεις από τα μέλη των Συμβουλίων των ΑΕΙ στην ερμηνεία του νόμου πλαισίου για την ανώτατη εκπαίδευση θα επιχειρήσει να καλύψει ο υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, με την κοινή συνάντηση των δύο πλευρών που έχει προγραμματιστεί για σήμερα το μεσημέρι στο υπουργείο Παιδείας.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η συνάντηση κρίθηκε απαραίτητη από τον υπουργό, ενόψει και των εκλογών για την ανάδειξη νέων πρυτάνεων που πρόκειται να πραγματοποιηθούν το Μάιο. Δεν είναι σαφές πάντως πόσοι και ποιοι πρυτάνεις θα παραβρεθούν στη συνάντηση, ενώ κάποιοι πρόεδροι Συμβουλίων είναι πιθανόν να μην βρίσκονται αυτήν την περίοδο στην Ελλάδα, γεγονός που καθιστά την παρουσία τους στη συνάντηση πρακτικά αδύνατη.

Σημειώνεται ότι ο υπουργός Παιδείας έχει ζητήσει την συνδρομή του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, ως προς την ερμηνεία διατάξεων του νόμου πλαισίου που κρίνονται ασαφείς, με αποτέλεσμα να συνιστούν σημεία τριβής μεταξύ των πρυτανικών αρχών και των συμβουλίων. Η απάντηση του ΝΣΚ αναμένεται εντός των ημερών.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.