Τρίτη 4 Μαρτίου 2014

Σε νέες απεργίες η ΑΔΕΔΥ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Κατά του νομοσχεδίου για συγχωνεύσεις- καταργήσεις φορέων και των απολύσεων.

Με κινητοποιήσεις απαντά η ΑΔΕΔΥ στο νομοσχέδιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης για τις συγχωνεύσεις - καταργήσεις δημόσιων φορέων και στις επικείμενες απολύσεις. Η Ένωση προγραμματίζει δύο 48ωρες απεργίες τις ημέρες συζήτησης και ψήφισης του επίμαχου νομοσχεδίου, στις 13 και 14 Μαρτίου και κλιμάκωση των κινητοποιήσεων την αμέσως επόμενη εβδομάδα εν όψει της 22ας Μαρτίου, ημερομηνία που λήγει το οκτάμηνο της διαθεσιμότητας και αναμένεται να απολυθούν όσοι από τους «διαθέσιμους» δεν αξιοποιήθηκαν σε άλλα πόστα.

Όπως ανακοινώθηκε, οι παραπάνω κινητοποιήσεις αποτελούν την «αγωνιστική - απεργιακή απάντηση στην κυβέρνηση, που συνεχίζει τη διάλυση των δημοσίων υπηρεσιών, της Υγείας, της Κοινωνικής Ασφάλισης, της Παιδείας, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αλλά και των υπηρεσιών της Κεντρικής Διοίκησης, μέσω των συνεχιζόμενων και διαδοχικών διαθεσιμοτήτων - απολύσεων χιλιάδων εργαζομένων».

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ καλεί τις ομοσπονδίες και τα πρωτοβάθμια σωματεία του Δημοσίου, «να αποτρέψουν τις νέες απολύσεις που προωθούνται με το μανδύα της διαθεσιμότητας» και ζητεί τη στήριξη των συνδικάτων του ιδιωτικού τομέα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.