Τρίτη 4 Μαρτίου 2014

Η φωτογραφία του «Προέδρου» της Φύσης

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Χρειάστηκαν 126 λήψεις για να χωρέσουν τα 74 μέτρα του.

Σας παρουσιάζουμε τον «Πρόεδρο».

Το γιγαντιαίο δέντρο sequoia που βρίσκεται στο Εθνικό Πάρκο της Νεβάδα είναι 3.200 ετών, έχει 2 δισεκατομμύρια φύλλα και υψώνεται στα 74 μέτρα από την επιφάνεια του εδάφους.

Για να φωτογραφηθεί ολόκληρο μια ειδική ομάδα από το National Geographic τράβηξε και στη συνέχεια συνέθεσε 126 διαφορετικές φωτογραφίες, προκειμένου να απαθανατιστεί… σε όλο του το μεγαλείο!

Το δέντρο που ακούει στο όνομα «President» μπορεί να μην είναι το υψηλότερο δέντρο του κόσμου –τα πρωτεία κατέχει ένα καλιφορνέζικο ερυθρόδεντρο (redwood) το ύψος του οποίου φτάνει τα 116 μέτρα- ωστόσο είναι σίγουρα ένα από τα μεγαλύτερα και γηραιότερα που υπάρχουν.



«Γνωρίζουμε ότι υπάρχουν άλλα δέντρα με μεγαλύτερους κορμούς, αλλά όταν κανείς συνυπολογίσει όλο τον όγκο ξύλου –πέρα από τον κορμό- όλα τα κλαδιά, τα φύλλα και τη βιομάζα που υπάρχουν σε αυτό… τότε αυτό είναι ενδεχομένως το μεγαλύτερο» ανέφερε ο Steve Sillett από το πανεπιστήμιο Humboldt State University, γράφει η Daily Mail.

Η εντυπωσιακή φωτογραφία του «Προέδρου» είχε συμπεριληφθεί σε πέντε αναδιπλούμενες σελίδες του περιοδικού National Geographic το 2012.

Δείτε το εντυπωσιακό βίντεο:




Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.