Τρίτη 4 Μαρτίου 2014

Εθελοντικές «υιοθεσίες» για σίτιση οικογενειών

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Στην… υιοθεσία οικογενειών που βρίσκονται σε δυσμενή οικονομική κατάσταση προχωρούν ένας προς έναν παραγωγοί οπωροκηπευτικών προϊόντων και καταστηματάρχες του Νέου Ηρακλείου Αττικής.

Όσοι συμμετέχουν στη νέα πρωτοβουλία των εθελοντών του δήμου της περιοχής αναλαμβάνουν τη σίτιση μιας ή περισσότερων οικογενειών που έχουν ανάγκη και δυσκολεύονται να τα βγάλουν πέρα. «Έχουμε ξεκινήσει τη δράση της αναδοχής πάνω από 1,5 χρόνο. Μέχρι στιγμής συμμετέχουν 30 καταστήματα εστίασης και πάγκοι της λαϊκής αγοράς και σιτίζονται 27 οικογένειες», αναφέρει η συντονίστρια των Εθελοντών Δήμου Νέου Ηρακλείου, Ελένη Υφαντή.

Πώς όμως γίνεται η διαδικασία «υιοθεσίας» των οικογενειών; Ο κάθε ένας προσφέρει το προϊόν του. Οι παραγωγοί που έχουν πάγκο στη λαϊκή ετοιμάζουν τσάντες με λαχανικά και φρούτα, οι ιδιοκτήτες εστιατορίων προσφέρουν μερίδες μαγειρεμένου φαγητού, οι κρεοπώλες που συμμετέχουν προσφέρουν κρέας ενώ οι ιδιοκτήτες ψησταριών συνεισφέρουν, επίσης, με έτοιμο φαγητό. «Μέχρι και κατάστημα με χαρτικά έχει δηλώσει συμμετοχή στο πρόγραμμα αυτό. Προσφέρει είδη υγιεινής και χαρτικά σε μια οικογένεια», εξηγεί η κ. Υφαντή.

Οι «ανάδοχοι» επιλέγουν εάν θέλουν να σιτίζουν μία ή περισσότερες οικογένειες, όπως και τη συχνότητα που θα τους βοηθούν. Το λιγότερο που μπορεί κάποιος να προσφέρει βοήθεια είναι μία φορά την εβδομάδα αλλά υπάρχουν και ορισμένοι ανάδοχοι που σιτίζουν οικογένειες ακόμα και τέσσερις φορές. Το φαγητό ή τα προϊόντα παραλαμβάνουν είτε οι ίδιες οι οικογένειες από τα καταστήματα είτε οι εθελοντές του δήμου αναλαμβάνουν να τους τα παραδώσουν σπίτι τους.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.