Τρίτη 4 Μαρτίου 2014

Διαγωνισμός συγγραφής και παράστασης θεατρικών μονολόγων

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Θέμα «Το Θέατρο στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου».

Το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου της Τεχνόπολις Α.Ε. ακολουθώντας τις επιταγές της σύγχρονης μουσειολογίας και υιοθετώντας μία διευρυμένη νέα εκπαιδευτική πολιτική, ανοίγει τις πύλες του στο ευρύ κοινό συνδυάζοντας τη μουσειακή εμπειρία με την καλλιτεχνική δημιουργία και εφαρμόζει «Το θέατρο στο Μουσείο» (Museum Theatre).

Πρόκειται για την παράσταση θεατρικών μονολόγων, που θα έχουν γράψει και προετοιμάσει θεατρικές ομάδες/καλλιτέχνες, γύρω από τα θέματα που πραγματεύεται το μουσείο. Θα είναι μια διαφορετική ερμηνευτική προσέγγιση, όχι όμως από την πλευρά των ειδικών, ιστορικών, μουσειολόγων, αρχαιολόγων, κ.λπ., αλλά από την πλευρά των καλλιτεχνών.

Οι οκτώ (8) καλύτεροι μονόλογοι, που θα προκύψουν έπειτα από διαγωνισμό, θα παρασταθούν στους χώρους της Τεχνόπολης.

Θεματική των μονολόγων:

H θεματική των θεατρικών μονολόγων θα πρέπει να είναι εμπνευσμένη από το παλαιό εργοστάσιο Φωταερίου (π.χ. οι άνθρωποι που εργάστηκαν στο εργοστάσιο, οι συνθήκες εργασίας, οι συνθήκες διαβίωσης στο Γκάζι, οι προσπάθειες επιχειρηματικότητας, τα τεχνολογικά επιτεύγματα, κ.ά.)

Για την πληρέστερη κατανόηση της θεματικής του μουσείου, θα δοθεί στις ομάδες που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό ένα κείμενο με πληροφορίες για το εργοστάσιο φωταερίου και θα μπορούν, κατόπιν συνεννόησης, να επισκεφτούν και να περιηγηθούν τους χώρους του Βιομηχανικού Μουσείου Φωταερίου.

Σε ποιους απευθύνεται ο διαγωνισμός

Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε θεατρικές ομάδες ή / και σε μεμονωμένους καλλιτέχνες που θα γράψουν και θα ανεβάσουν έναν μονόλογο. Συνεπώς, απαιτούνται δυνατότητες θεατρικής γραφής, σκηνοθεσίας, υποκριτικής.

Διάρκεια

Η διάρκεια των μονολόγων θα πρέπει να είναι τουλάχιστον είκοσι λεπτά και να μην ξεπερνά τη μισή ώρα.

Παραστάσεις & Χρηματικό Έπαθλο

Οι καλύτεροι οκτώ (8) μονόλογοι που θα επιλεγούν θα παρουσιαστούν το διήμερο 14/5 - 15/5/2014 στο πλαίσιο του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας των Μουσείων 2014, που έχει ως θέμα για το φετινό εορτασμό: «Οι συλλογές των μουσείων μας ενώνουν».

Στο τέλος της κάθε μέρας το κοινό θα ψηφίσει την καλύτερη παράσταση μονόλογου της ημέρας. Τέλος, η Επιτροπή Αξιολόγησης θα κρίνει ποια από τις δύο καλύτερες παραστάσεις που ψήφισε το κοινό θα λάβει το χρηματικό έπαθλο (1000€).

Υποβολή

Οι θεατρικές ομάδες / μεμονωμένοι καλλιτέχνες θα πρέπει να υποβάλουν ηλεκτρονικά ή ταχυδρομικώς μέχρι τις 23 Μαρτίου 2014:

• το μονόλογο (θεατρικό κείμενο) και

• τη φόρμα συμμετοχής στην οποία θα αναγράφονται τα στοιχεία τους (όνομα καλλιτέχνη/ομάδας, στοιχεία επικοινωνίας/τηλέφωνο, email, διεύθυνση, τίτλος έργου, κ.λπ.) την οποία μπορούν να βρουνεδώ.

Η Επιτροπή Αξιολόγησης θα λάβει στα χέρια της τους μονολόγους, χωρίς να αναφέρεται το όνομα του συγγραφέα. Τα στοιχεία θα βρίσκονται στη διάθεση του Βιομηχανικού Μουσείου Φωταερίου που θα τα αποκαλύψει όταν πλέον η Επιτροπή Αξιολόγησης επιλέξει τους οκτώ (8) καλύτερους μονολόγους που θα παρασταθούν.

Οι υποβολές των μονολόγων θα γίνουν ταχυδρομικά ή ηλεκτρονικά στην παρακάτω διεύθυνση με την ένδειξη για το διαγωνισμό: «Το Θέατρο στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου»:

«Τεχνόπολις» δήμου Αθηναίων Α.Ε.: Πειραιώς 100 118 54 Γκάζι
E-mail: gasmuseum@athens-technopolis.gr

Επιτροπή Αξιολόγησης

Η Επιτροπή Αξιολόγησης αποτελείται από την κα Γκαζή Ανδρομάχη, (μουσειολόγος, επίκουρη καθηγήτρια στο Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Παν/μίου), την κα Τζωρτζίνα Κακουδάκη (Θεατρολόγος- σκηνοθέτης) και την κα Λαρίσα Βέργου (Ηθοποιός & Tακτικό μέλος στο Δ.Σ του Ο.Π.Α.Ν.Δ.Α - Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων).

Σημαντικές Ημερομηνίες

Υποβολές μονολόγων: 1/3/2014 - 23/3/2014Αποτελέσματα οκτώ καλύτερων μονολόγων που θα κληθούν για παράσταση: 3/4/2014

Παραστάσεις μονολόγων στους χώρους του ΒΜΦ: 14/5/2014 - 15/5/2014



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.