Παρασκευή, 28 Μαρτίου 2014

Πρόταση για διεθνή ημέρα ελληνοφωνίας και ελληνικής παιδείας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Μαζεύει υπογραφές η Ομοσπονδία Ελληνικών Κοινοτήτων και Αδελφοτήτων της χώρας.

Τη συλλογή υπογραφών για την καθιέρωση διεθνούς ημέρας της ελληνοφωνίας και ελληνικής παιδείας προτείνει η Ομοσπονδία Ελληνικών Κοινοτήτων και Αδελφοτήτων Ιταλίας.

«Έφτασε η στιγμή να στηρίξουμε την ελληνοφωνία, ιδιαίτερα εκεί όπου επιζούν γλωσσικές νησίδες ελληνοφωνίας που διατηρούν το πρώτιστο στοιχείο της πολιτιστικής τους ταυτότητας, τη γλώσσα των προγόνων τους, σεβόμενες την ιστορική συνέχεια και τη μνήμη των ριζών», επισημαίνει η Ομοσπονδία σε ανακοίνωσή της.

Εκτός από τη συλλογή των υπογραφών εκ μέρους των τοπικών Ελληνικών Κοινοτήτων, των Ομογενειακών Φορέων και των Φιλελληνικών Συλλόγων, η Ομοσπονδία προτείνει να συγκροτηθεί μια ομογενειακή συντονιστική επιτροπή για την προώθηση αυτής της πρωτοβουλίας σε διεθνές επίπεδο.

Η Ομοσπονδία πρόκειται να προκηρύξει διαγωνισμό με θέμα «Πατρίδα μας είναι η ελληνική γλώσσα, η γλώσσα της ελευθερίας και της σκέψης».

«Είμαστε πεπεισμένοι ότι τα ελληνικά είναι παράγων και φορέας πολιτισμού και ότι χρέος της ομογένειας είναι να διαδώσει και να αναβαθμίσει ποικιλοτρόπως την ελληνοφωνία, δεδομένου ότι το μέλλον της γλώσσας μας ταυτίζεται με το ίδιο το μέλλον του ελληνισμού», καταλήγει η Ομοσπονδία Ελληνικών Κοινοτήτων και Αδελφοτήτων Ιταλίας.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.