Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014

Το μπαλόνι που αντικαθιστά τα σιδεράκια

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ασκεί πίεση στα δόντια την ώρα που κοιμάται ο ασθενής.

Η συσκευή που φοριέται τη νύχτα αποτελείται από ένα πλαστικό μασελάκι που εμπεριέχει ένα μπαλόνι σιλικόνης το οποίο δονείται διαρκώς εξασκώντας πίεση στα δόντια την ώρα που ο ασθενής κοιμάται. Το μασελάκι που ονομάζεται Aerodentis, συνδέεται μέσω ενός σωλήνα με μια μικρή αντλία που τροφοδοτεί με πεπιεσμένο αέρα το μπαλόνι κάνοντάς το να διογκωθεί και να συσπάται αρκετές φορές το δευτερόλεπτο.

Αυτές οι δονήσεις μετακινούν τα στραβά δόντια έτσι ώστε να ευθυγραμμιστούν με το πλαστικό μασελάκι το οποίο έχει το επιθυμητό για το εκάστοτε στόμα σχήμα.

Η τεχνολογία που υποστηρίζει το συγκεκριμένο μηχάνημα βασίζεται σε έρευνες σύμφωνα με τις οποίες οι ήπιες δονήσεις στα δόντια τα οδηγούν σε ευθυγράμμιση πιο αποτελεσματικά και γρήγορα σε σχέση με την εφαρμογή διαρκούς πίεσης με τα γνωστά σιδεράκια. Οι ασθενείς φορούν την συσκευή οχτώ με δέκα ώρες την ημέρα κυρίως όταν κοιμούνται.

Σύμφωνα με τον κατασκευαστή των Aerodentis τα δόντια μπορεί να ευθυγραμμιστούν νωρίτερα (μέσα σε 3 μήνες) σε σύγκριση με τα σιδεράκια (όπου απαιτούνται 12-18 μήνες).

Σύμφωνα με έρευνα από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια τα δόντια που δέχονται ορθοδοντική θεραπεία με κανονικά σιδεράκια μετακινούνται κατά μέσο όρο 0,6 χιλιοστά σε 12 μέρες, συγκριτικά με μια μετακίνηση της τάξεως των 0,9 χιλιοστών όταν εκτίθενται σε ήπιες δονήσεις. Η πατέντα του Aerodentis είναι κατοχυρωμένη στην Ευρώπη και τις Η.Π.Α.


Πηγή: http://www.vita.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.