Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014

Η γυναίκα χωρίς μέτωπο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σκληρές φωτογραφίες - Παλεύοντας με μια δύσκολη ασθένεια.

Σε επέμβαση για την αφαίρεση ολόκληρου του… μετώπου της υποβλήθηκε η 45χρονη Pip Caliskan από τη Βρετανία, που έπασχε από μία ιδιαίτερα σπάνια μορφή καρκίνου.

Η αρχή ήταν για την 45χρονη ένα μικρό εξόγκωμα στο μέτωπο. Επισκέφθηκε γι’ αυτό γιατρό, ο οποίος της είπε πως επρόκειτο πιθανότατα για κύστη που θα έφευγε από μόνη της.

Ωστόσο λίγο αργότερα η γυναίκα διαγνώστηκε με δερματοϊνοσάρκωμα (DFSP), το οποίο εξαπλώθηκε στο μαλακό ιστό στο πάνω μέρος του προσώπου της.

Αναγκάστηκα τελικά να προχωρήσει σε αφαίρεση ολόκληρου του μετώπου της καθώς και τμήματος του οστού του κρανίου. Στη θέση τους τοποθετήθηκε μόσχευμα δέρματος φτιαγμένο από κολλαγόνο.

Το DFPS, που διαγιγνώσκεται σε περίπου 1000 ανθρώπους στις ΗΠΑ, είναι σπάνια θανατηφόρο, ωστόσο είναι εξαιρετικά δύσκολη η θεραπεία του λόγω της φύσης της ανάπτυξης του καρκίνου. Συχνά οι ασθενείς αναγκάζονται να αφαιρέσουν μεγάλα κομμάτια δέρματος με αποτέλεσμα να μένουν με μεγάλες ουλές.

«Φροντίζω πια, και για την υπόλοιπη ζωή μου, να καλύπτω το μέτωπό μου. Δεν είναι εύκολο να ζεις με αυτό αλλά θέλω ο κόσμος να μάθει για το DFSP. Σπάνια κάνει μεταστάσεις αλλά οι συνέπειές του είναι καταστροφικές», τονίζει η 45χρονη στη Daily Mail.

Η Caliskan υποβλήθηκε δύο φορές σε χειρουργικές επεμβάσεις, το 1996 και το 1998. Και το 2008, ενώ ετοιμαζόταν να γιορτάσει μια δεκαετία ελεύθερη από καρκίνο, ο όγκος επανεμφανίστηκε.

Δείτε τις φωτογραφίες
















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.