Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014

Νεκρός ο βαρυποινίτης που σκότωσε τον σωφρονιστικό υπάλληλο - Όλες οι εξελίξεις

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Δείτε τα σχετικά άρθρα που ακολουθούν τις εξελίξεις. Ποιος ήταν ο αλβανός βαρυποινίτης, που σκότωσε τον σωφρονιστικό υπάλληλο πριν λίγες μέρες. Πως βρέθηκε σήμερα νεκρός στο κελί του. Ποιες αντιδράσεις υπάρχουν.

-------------------------------



Πώς βρήκαν νεκρό τον βαρυποινίτη οι σωφρονιστικοί

Κάμερα κλειστού κυκλώματος κατέγραφε τις κινήσεις του στο κελί.

Νεκρός στο κελί του βρέθηκε λίγο πριν τα μεσάνυχτα ο Αλβανός, Ιλία Καρέλι, ο οποίος ανήμερα της 25ης Μαρτίου, σκότωσε τον 48χρονο υπαρχιφύλακα, Γιώργο Τσιρώνη μέσα στη φυλακή Μαλανδρίνου.

Ο βαρυποινίτης είχε μεταφερθεί στις φυλακές Νιγρίτας Σερρών στις 15.45 χθες το απόγευμα και οδηγήθηκε σε κελί, όπου κρατείτο μόνος του για λόγους ασφαλείας.

Κάμερα εσωτερικού κυκλώματος έχει καταγράψει όλες τις κινήσεις του μέσα στο κελί, σύμφωνα με πληροφορίες ο κρατούμενος ξάπλωσε στις 18:32 στο κρεβάτι του και σύμφωνα με όσα έχει καταγράψει η κάμερα μετά από περίπου 45 λεπτά κοιμήθηκε. Στις 23:30 το βράδυ σωφρονιστικοί υπάλληλοι μπήκαν στο κελί του αφού προηγουμένως είχαν παρατηρήσει ότι ήταν για αρκετή ώρα ακίνητος και τον βρήκαν νεκρό. Ακόμη, δεν έχουν γίνει γνωστά τα αίτια του θανάτου του και αναμένεται να γίνει νεκροψία-νεκροτομή.

Η κάμερα πάντως έχει καταγράψει ότι του πήγαν φαγητό και δεν έφαγε.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr



-------------------------------


«Δεν χορτάσατε τόσα χρόνια απ’ τη ζωή μου; Από το 1997 είμαι μέσα»

Ποιος ήταν ο Αλβανός βαρυποινίτης Ιλία Καρέλι.

Ο Ιλία Καρέλι προφυλακίστηκε για πρώτη φορά στις ελληνικές φυλακές στις 21/10/1997 για διακεκριμένη κλοπή. Η ποινή του κατά συγχώνευση στο δικαστήριο άγγιξε τα 16 χρόνια και 5 μήνες.

-Στις 27/5/2006 αποφυλακίστηκε με όρους μετά από σχετικό αίτημά του λόγω έκτισης των 3/5 της ποινής του.

-Στις 4/3/2007 προφυλακίζεται και πάλι για τα αδικήματα της απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά συρροή κατά ενός ζευγαριού στο Νέο Ηράκλειο, στο σπίτι του οποίου μπήκε για να κλέψει χρυσαφικά αλλά και για ληστεία .

-Πρωτοδίκως καταδικάζεται σε 20 χρόνια και 18 μήνες και στο Εφετείο η ποινή του μειώνεται στα 12 χρόνια και 9 μήνες.

- Το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων τον καταδικάζει και σε κάθειρξη 8 ετών για ναρκωτικά.

Ο Καρέλι κρατούνταν στη Β’ πτέρυγα των φυλακών του Μαλανδρίνου εκεί δηλαδή που φιλοξενούνται οι κρατούμενοι οι οποίοι εργάζονται και κάθε ημέρα φυλάκισης λογίζεται για δυο.

Έχοντας κατά συγχώνευση (από τις δυο καταδίκες του) ποινή περίπου 20 ετών και 9 μηνών, θεμελίωνε δικαίωμα να υποβάλλει αίτηση για αποφυλάκιση με όρους. Την ίδια περίοδο η μητέρα του αντιμετώπισε σοβαρά προβλήματα υγείας και πέθανε στην Ιταλία. Ο Καρέλι υπέβαλλε το αίτημα το οποίο όμως (αφού συνεκτιμήθηκαν , όπως επιβάλλει το νόμος τα στοιχεία της προσωπικότητας του κατηγορουμένου και η συμπεριφορά του στις φυλακές) στις 11/2/2014 απορρίφθηκε.

Ανήμερα της 25ης Μαρτίου σκότωσε μέσα στο κελί του τον 46χρονο σωφρονιστικός υπάλληλο Γιώργο Τσιρώνη με ένα αυτοσχέδιο μαχαίρι.

Λίγο νωρίτερα του είχε δώσει να διαβάσει ένα σημείωμα στο οποίο έλεγε: «Δεν χορτάσατε τόσα χρόνια απ΄ τη ζωή μου; Από το 1997 είμαι μέσα. Ακόμη συνεχίζεται και με κρατάτε. Γιατί δε με αφήσατε να βρω ζωντανή τη μάνα μου και να φτιάξω και εγώ μια οικογένεια; Τώρα αναγκαστικά πρέπει να πάρω μια ζωή από εσάς…».


Πηγή: http://www.newsbeast.gr


-------------------------------



Για ιατροδικαστική εξέταση η σορός του βαρυποινίτη

Στο νεκροτομείο των Διαβατών Θεσσαλονίκης μεταφέρεται η σορός του Αλβανού βαρυποινίτη Ιλί Καρέλι, κατόπιν εντολής του εισαγγελέα Σερρών.

Η ιατροδικαστική εξέταση θα γίνει από τον ιατροδικαστή Μηνά Γεωργιάδη κι έως το μεσημέρι αναμένεται το πόρισμα προκειμένου να ενημερωθεί άμεσα το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Ο Ιλί Καρέλι εντοπίστηκε, γύρω στις 11:30 χθες το βράδυ, νεκρός στο κελί του, στις φυλακές της Νιγρίτας. Προ τριών ημερών είχε δολοφονήσει τον 46χρονο αρχιφύλακα των φυλακών Μαλανδρίνου, Γιώργο Τσιρώνη, πατέρα δύο παιδιών.

Πηγή: http://www.enikos.gr


-------------------------------

«Βράζουν» οι φυλακές για το θάνατο του βαρυποινίτη

Αναστάτωση επικρατεί αυτή την ώρα στις φυλακές Κορυδαλλού, Τρικάλων, Μαλανδρίνου, Δομοκού και Πάτρας όπου οι κρατούμενοι αρνούνται να μπουν στα κελιά τους.

Οι κρατούμενοι ζητούν να μείνουν εκτός σε ένδειξη πένθους για το θάνατο του Αλβανού βαρυποινίτη μέσα στο κελί του στο κατάστημα κράτησης στη Νιγρίτα Σερρών.



Πηγή: http://www.enikos.gr



-------------------------------



Προκαταρκτική εξέταση για τον βαρυποινίτη

Πειθαρχική προκαταρκτική εξέταση από αρμόδιο εισαγγελέα διατάχθηκε από το υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων προκειμένου να διερευνηθούν οι συνθήκες του θανάτου του κρατούμενου Ιλί Καρέλι που κρατείτο στο κατάστημα κράτησης Νιγρίτας Σερρών.

Ο κατηγορούμενος, ο οποίος κατηγορείτο για τη δολοφονία του υπαρχιφύλακα του Καταστήματος Κράτησης Μαλανδρίνου, μεταφέρθηκε την Πέμπτη στις 15.45 στο Κ. Κ Νιγρίτας για λόγους προσωπικής του ασφάλειας. Τοποθετήθηκε σε θάλαμο νεοεισερχομένων περί ώρα 18.30 μόνος του και μακριά από άλλους κρατούμενους, ώστε να υπάρχει συνεχής παρακολούθηση του από το προσωπικό του σωφρονιστικού καταστήματος. Μάλιστα εντός του χώρου κράτησής του τοποθετήθηκε κάμερα ώστε να υπάρχει πλήρης εποπτεία και καταγραφή όλων των κινήσεων.

Στις 23.30 υπάλληλοι του καταστήματος κράτησης παρατήρησαν ότι δεν εκινείτο ενώ βρισκόταν για ώρα στο κρεβάτι του. Εισήλθαν τότε στο κελί του όπου και διαπιστώθηκε έλλειψη των αισθήσεών του. Ειδοποιήθηκε το ΕΚΑΒ το οποίο προσήλθε σε 17 λεπτά και μετέφερε τον κρατούμενο στο Γενικό Νοσοκομείο Σερρών, όπου πιστοποιήθηκε ο θάνατός του.

Ταυτόχρονα με την ως άνω πειθαρχική προκαταρκτική εξέταση, διενεργείται και προανάκριση από την αστυνομία στην οποία παραδόθηκε και το υλικό της κάμερας, ενώ αναμένονται και τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης για τη διαπίστωση των αιτίων θανάτου.

Πρέπει να σημειωθεί ότι κατά την παραλαβή του στο κατάστημα κράτησης της Νιγρίτας, σύμφωνα με την αναφορά του διευθυντή του καταστήματος, ο κρατούμενος έφερε μώλωπες για τους οποίους ο ίδιος (κρατούμενος) δεν προσδιόρισε την αιτία τους και δεν υπέβαλε αίτημα ιατρικής του εξέτασης.


Πηγή: http://www.enikos.gr




-------------------------------

«Φέρτε μου ένα σκοινί» φώναζε ο βαρυποινίτης

Ο πρόεδρος των εσωτερικών φρουρών μιλά για τις τελευταίες ώρες του ισοβίτη.

Πήγε σε κακή κατάσταση στις Σέρρες ο Αλβανός βαρυποινίτης και φώναζε: «Φέρτε μου ένα σκοινί».

Οι εργαζόμενοι στις φυλακές Νιγρίτας Σερρών περιγράφουν λεπτομερώς τις τελευταίες ώρες του πριν βρεθεί νεκρός.

Όπως λέει στο ραδιόφωνο του ALPHA ο πρόεδρος των εσωτερικών φρουρών των φυλακών Νιγρίτας, ο Ιλία Καρέλι βρέθηκε νεκρός μέσα στο κελί του χθες το βράδυ.

Ο Ιλία Καρέλι, την Τρίτη σκότωσε με αυτοσχέδιο μαχαίρι τον 46χρονο υπαρχιφύλακα Γιώργο Τσιρώνη στις φυλακές Μαλανδρίνου, μεταφέρθηκε στο σωφρονιστικό κατάστημα της Νιγρίτας γύρω στις 4 χθες το απόγευμα και κρατείτο σε ειδικό κελί.

Ο Χάρης Κονσολίδης λέει ότι η φυλακή Νιγρίτας ειδοποιήθηκε γύρω στις 12.30 χθες το μεσημέρι ότι ο Καρέλι είναι καθ’ οδόν.

Αμέσως προκλήθηκε αναστάτωση επειδή πρόκειται για μία φυλακή που υπολειτουργεί λόγω έλλειψης προσωπικού. «Απορήσαμε που τον έστειλαν σε μας, γιατί υπολειτουργούμε ως φυλακή, δεν έχουμε προσωπικό. Κακώς τον έστειλαν. Θα έπρεπε να τον κρατήσουν στο Μεταγωγών, μέχρι να ηρεμήσουν τα πράγματα», αναφέρει ο πρόεδρος των εσωτερικών φρουρών.

Και συνεχίζει την περιγραφή του λέγοντας πως αμέσως οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι άρχισαν να διαμορφώνουν ένα κελί για να μείνει εκείνος. «Διαμορφώσαμε ένα ειδικό κελί για τη δική του και τη δική μας ασφάλεια. Προσαρμόσαμε ένα κελί που χρησιμοποιούσαμε για τους αδειούχους, βάλαμε κάμερες μέσα έπειτα από εισαγγελική διαταγή, προσθέσαμε και κάγκελα, ενώ αφαιρέσαμε κάποια άλλα που ίσως ήταν επικίνδυνα. Το φτιάξαμε μέσα σε 4 ώρες».

Και επισημαίνει: «Έχουμε στείλει όλο το υλικό από τις κάμερες. Από την πρώτη στιγμή της παραλαβής μέχρι το ασθενοφόρο που τον παρέλαβε, ο Καρέλι δεν ήρθε σε επαφή με υπάλληλο ή κρατούμενο». Δήλωσε μάλιστα πως όταν έφτασε ήταν χτυπημένος σε όλο του το σώμα και τον τράβηξαν φωτογραφίες. Ωστόσο εκείνος δεν παραπονέθηκε για πόνους ενώ το μόνο που είπε ήταν ότι για όλα φταίει ο εισαγγελέας και φώναζε: «Φέρτε μου ένα σκοινί». Λίγο μετά ο Καρέλι έφαγε βραδινό μέσα στο κελί του, στις 19.15, την ίδια ώρα με όλους τους κρατουμένους.

Στη συνέχεια γδύθηκε και ξάπλωσε. Φαινόταν από τις κάμερες να μη μπορεί να βολευτεί και έτσι ξανασηκώθηκε, ενώ μετά έπεσε πάλι στο κρεβάτι. Εκεί τον βρήκαν λίγο αργότερα νεκρό.

Συγκεκριμένα, λίγο πριν από τα μεσάνυχτα, ο αρχιφύλακας υπηρεσίας διαπίστωσε ότι ο 40χρονος κρατούμενος βρισκόταν ακίνητος στο κρεβάτι του. Αμέσως ενημερώθηκε το ΕΚΑΒ και διακομίστηκε στο Κέντρο Υγείας Νιγρίτας και στη συνέχεια στο Γενικό Νοσοκομείο Σερρών.

Αυτή την ώρα στο νοσοκομείο Σερρών διενεργείται ιατροδικαστική εξέταση, ενώ η Αστυνομική Διεύθυνση Σερρών διερευνά την υπόθεση.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr


-------------------------------

Με μώλωπες μεταφέρθηκε στις φυλακές Νιγρίτας ο βαρυποινίτης


Η επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης για τον θάνατο του Ιλία Καρέλι.

Με μώλωπες μεταφέρθηκε στο κατάστημα κράτησης Νιγρίτας ο Αλβανός βαρυποινίτης Ιλία Καρέλι που σκότωσε ανήμερα 25ης Μαρτίου τον υπαρχιφύλακα των φυλακών Μαλανδρίνου, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης, κατά την παραλαβή του στο Κατάστημα Κράτησης της Νιγρίτας, σύμφωνα με την αναφορά του Διευθυντή του Καταστήματος, ο κρατούμενος έφερε μώλωπες για τους οποίους ο ίδιος ο κρατούμενος δεν προσδιόρισε την αιτία τους και δεν υπέβαλε αίτημα ιατρικής του εξέτασης.

Από το υπουργείο Δικαιοσύνης, ανακοινώθηκε επίσης ότι διατάχθηκε από αρμόδιο εισαγγελέα πειθαρχική προκαταρκτική εξέταση, προκειμένου να διερευνηθούν οι συνθήκες του θανάτου του κρατούμενου Ιλία Καρέλι που κρατείτο στο Κατάστημα Κράτησης Νιγρίτας Σερρών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο κατηγορούμενος, ο οποίος κατηγορείτο για τη δολοφονία του υπαρχιφύλακα του Καταστήματος Κράτησης Μαλανδρίνου, μεταφέρθηκε, χθες, Πέμπτη, στις 15:45, περίπου στο κατάστημα κράτησης Νιγρίτας για λόγους προσωπικής του ασφάλειας. Στις 18:30 τοποθετήθηκε σε θάλαμο νεοεισερχομένων μόνος του και μακριά από άλλους κρατούμενους, ώστε να υπάρχει συνεχής παρακολούθηση του από το προσωπικό του σωφρονιστικού καταστήματος. Μάλιστα, εντός του χώρου κράτησής του τοποθετήθηκε κάμερα ώστε να υπάρχει πλήρης εποπτεία και καταγραφή όλων των κινήσεων.

Στις 23:30 υπάλληλοι του Καταστήματος Κράτησης παρατήρησαν ότι από ένα σημείο και μετά δεν κουνιόταν καθόλου ενώ βρισκόταν για ώρα στο κρεβάτι του. Τότε, αποφάσισαν να εισέλθουν στο κελί του όπου και διαπιστώθηκε ότι δεν είχε τις αισθήσεις του. Ειδοποιήθηκε το ΕΚΑΒ το οποίο έφτασε σε 17 λεπτά και μετέφερε τον κρατούμενο στο Γενικό Νοσοκομείο Σερρών, όπου πιστοποιήθηκε ο θάνατος του.

Ταυτόχρονα, με την πειθαρχική προκαταρκτική εξέταση, διενεργείται και προανάκριση από την Αστυνομία στην οποία παραδόθηκε και το υλικό της κάμερας, ενώ αναμένονται και τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης για να διαπιστωθούν τα αίτια του θανάτου του.



Πηγή: http://www.newsbeast.gr




-------------------------------

Αναστάτωση αυτή την ώρα σε πέντε φυλακές της χώρας

Διαμαρτύρονται οι κρατούμενοι για το θάνατο του Αλβανού βαρυποινίτη.

Αναστάτωση επικρατεί αυτή την ώρα στις φυλακές Κορυδαλλού, Τρικάλων, Μαλανδρίνου, Δομοκού και Πάτρας όπου οι κρατούμενοι αρνούνται να μπουν στα κελιά τους.

Οι κρατούμενοι διαμαρτύρονται για το θάνατο του Αλβανού βαρυποινίτη μέσα στο κελί του στο Κατάστημα Κράτησης στη Νιγρίτα Σερρών.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr


-------------------------------

«Δεν έχουμε συμμετοχή στο θάνατο του Αλβανού κρατούμενου»

Διαβάστε την ανακοίνωση των σωφρονιστικών υπαλλήλων Ελλάδος.

Τη λύπη τους για το θάνατο του Αλβανού κρατούμενου ο οποίος αφαίρεσε αναίτια τη ζωή του «αείμνηστου», όπως υπογραμμίζουν, συναδέλφου τους, εκφράζουν με ανακοίνωσή του οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι.

«Ο ανθρωπισμός μας σε καμία περίπτωση δεν θα μας επέτρεπε η διαφοροποίηση στο μέγεθος του πόνου να αποτελέσει αιτία για οποιοδήποτε άλλα συναισθήματα», τονίζεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδος.

Όπως επισημαίνουν, μεταξύ άλλων, «οι εργαζόμενοι στις φυλακές ως υποσύνολο της κοινωνίας των φυλακών που συναποτελείται και από τους έγκλειστους κρατουμένους μαζί με τους οποίους βιώνουμε την κατάντια, την δυστυχία και την εγκατάλειψη πολλών συνανθρώπων μας, χρόνια τώρα μας έχει επιβάλλει να παλεύουμε και να διεκδικούμε για μια φυλακή που δεν θα χρειάζεται να μετρά απώλειες καμία από τις δύο πλευρές».

«Η ηθική μας και η λογική μας ως εργαζόμενοι μας επιβάλλουν να κινούμεθα μακριά και να καταγγέλλουμε οποιαδήποτε μορφή αυτοδικίας ή αντεκδίκησης», τονίζουν και εκφράζουν τα συλλυπητήριά τους στην οικογένεια του Ιλί Καρέλι.

Εκφράζουν δε την βεβαιότητα ότι η έρευνα που διεξάγεται θα αποδείξει κάτω από ποιες συνθήκες και σε ποια αίτια οφείλεται ο θάνατος του κρατουμένου, υπογραμμίζοντας ότι δεν έχουν καμία συμμετοχή σε αυτόν.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.