Παρασκευή, 28 Μαρτίου 2014

Κοινωνικό μέρισμα: 1.000€ στους πολύτεκνους

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ανοιχτές παραμένουν οι συζητήσεις μεταξύ του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης και των εκπροσώπων του ΠΑΣΟΚ για τη διάθεση του κοινωνικού μερίσματος από το πρωτογενές πλεόνασμα. Οι δύο πλευρές δεν μπορούν να οριστικοποιήσουν τα κριτήρια και κατ’ επέκταση τους δικαιούχους. Το αποτέλεσμα είναι να ετοιμάζεται μια «λειψή» και γενικόλογη διάταξη για τη διάθεση του μερίσματος, η οποία θα παραπέμπει σε μελλοντική υπουργική απόφαση ια τον καθορισμό του ύψους του και τα κριτήρια.

Στο προσχέδιο του πολυνομοσχεδίου που διέρρευσε αναφέρεται ότι το σύνολο του κοινωνικού μερίσματος είναι μόλις 450.000.000 ευρώ. Έτσι εκτός από τα 35.000.000 ευρώ των ενστόλων (500 ευρώ έκαστος) και τις σε είδος υπηρεσίες που θα λάβουν οι άστεγοι (20.000.000 ευρώ) και ανασφάλιστοι (20.000.000 ευρώ) φαίνεται ότι κλειδώνει και το επίδομα για τους πολύτεκνους στα 1.000 ευρώ.

Το ποσό θα δοθεί σε οικογένειες πολυτέκνων και τριτέκνων με αυστηρές προϋποθέσεις (πχ. οι τρίτεκνοι να έχουν άνεργο στην οικογένεια). Σύμφωνα πάντως με το βασικό σενάριο, το εισοδηματικό όριο θα τεθεί στα 6.000 ευρώ για άγαμο και θα αυξάνεται με βάση κλίμακα (+1/3 για τη σύζυγο και +1/6 για κάθε παιδί). Για παράδειγμα, θα διαμορφώνεται στα 10.000 ευρώ για οικογένεια με δύο παιδιά.

Αναφορικά με τα περιουσιακά κριτήρια, πληροφορίες αναφέρουν ότι τα σενάρια που επεξεργάζεται το οικονομικό επιτελείο ξεκινούν από τα 50.000 ευρώ στο σύνολο της αξία της ακίνητης περιουσίας για άγαμο.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.