Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014

Απόλυση και προσβολές σε εγκυμονούσα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Την έντονη ανησυχία του ότι η ορθή λειτουργία της δημόσιας διοίκησης κινδυνεύει να γίνει πολυτέλεια για τους πολίτες λόγω της συνεχιζόμενης οικονομικής κρίσης εκφράζει στην ετήσια έκθεσή του ο Συνήγορος του Πολίτη.

Αυξημένες κατά 25% σε σχέση με πέρυσι είναι οι αναφορές που εξέτασε ο Συνήγορος το Πολίτη με την αρμοδιότητά του για την καταπολέμηση των διακρίσεων λόγω φύλου στην εργασία τόσο στον δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν οι αναφορές γυναικών που πρόκειται να πάρουν ή βρίσκονται ήδη σε άδεια εγκυμοσύνης, μητρότητας ή ανατροφής.

Τα περιστατικά άνισης μεταχείρισης του 2013 είναι λιγότερα από τα αντίστοιχα προπέρσινα, αλλά πρόκειται για περιπτώσεις στις οποίες οι εργαζόμενες βρέθηκαν με την πλάτη στον τοίχο.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα υπαλλήλου εμπορικής εταιρείας στην οποία ανακοινώθηκε η απόλυσή της μόλις είπε στον διευθυντή της ότι ήταν έγκυος. Οταν επισήμανε στον διευθυντή ότι η απόλυση είναι παράνομη, αυτός επέδειξε ιδιαίτερα προσβλητική συμπεριφορά, υποχρεώνοντάς την να ανεβαίνει από τις σκάλες με το αιτιολογικό ότι τα ασανσέρ είναι μόνο για τα στελέχη και τους επισκέπτες. Επιπλέον, αναφερόταν συνεχώς με προσβλητικά σχόλια στην εμφάνιση της υπαλλήλου του κατά τη διάρκεια των τελευταίων μηνών της εγκυμοσύνης. Ο Συνήγορος παρενέβη με επιστολή του επισημαίνοντας ότι οι πράξεις του διευθυντή ήταν παράνομες, και, με τη συνεργασία της Επιθεώρησης Εργασίας, τον έπεισαν να συμμορφωθεί.




Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.