Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014

Το κρυμμένο γράμμα αποκάλυψε τη φρίκη

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Επτά χρόνια κακοποίησης κοριτσιού από τον θείο του - Δείτε τις φωτογραφίες
.
Η 26χρονη σήμερα Helen Cowan έζησε τη φρικτή εμπειρία της σεξουαλικής κακοποίησης όταν ήταν μόλις πετά χρονών και μάλιστα από τον ίδιο τον αδελφό της μητέρας της, τον 45χρονο John Robertson.

Τόπος μαρτυρίου για το άτυχο κορίτσι ήταν το σπίτι της γιαγιάς της, στο Renfrewshire, όπου η 7χρονη πήγαινε για διακοπές.

Ο θείος της έμενε με τη γιαγιά της και είχε μεγάλη αδυναμία στο κορίτσι- όπως κι εκείνη. «Οι καλοκαιρινές διακοπές έγιναν για μένα εφιάλτης. Την πρώτη φορά, ήμαστε μόνοι μας, με πλησίασε και με φίλησε στο στόμα. Δεν μπορούσα να καταλάβω τι συνέβαινε. Όσο ο χρόνος περνούσε, προχωρούσε και η κακοποίηση», αφηγείται η γυναίκα στη Daily Mail.

Στα 14 της πήρε το θάρρος κι έγραψε γράμμα σε ένα περιοδικό, ζητώντας βοήθεια. «Εδώ και επτά χρόνια ο John Robertson με κακοποιεί σεξουαλικά. Νιώθω ντροπή και ταπείνωση, μπορείτε να με βοηθήσετε;», έγραφε.

Το γράμμα δεν εστάλη ποτέ. Η 14χρονη δεν είχε στα χέρια της γραμματόσημο κι έτσι απλά έκρυψε την επιστολή στο δωμάτιό της. Έτυχε όμως να πέσει στα χέρια των γονιών της. Τα χρόνια της κακοποίησης είχαν τόσο αλλάξει το χαρακτήρα της που οι γονείς της ανησυχούσαν που την έβλεπαν κλεισμένη στον εαυτό της, να μαραζώνει. Έτσι αποφάσισαν να ψάξουν το δωμάτιό της, αναζητώντας κάποιο στοιχείο για το τι της συνέβαινε, αφού η ίδια δεν ήθελε να μιλήσει.

Μόλις βρήκαν το γράμμα ειδοποίησαν την αστυνομία η οποία εξέτασε το κορίτσι και ανέκρινε τον άνδρα. Ωστόσο δεν απαγγέλθηκαν κατηγορίες κατά του Robertson καθώς δεν υπήρχαν επαρκή στοιχεία.

Όταν όμως το 2011 άλλα τρία θύματά του τόλμησαν να τον καταγγείλουν, η αστυνομία προσέγγισε και πάλι την Cowan και τότε η κατάθεσή της βοήθησε ο 45χρονος να καταλήξει στη φυλακή για 12 χρόνια.

«Όταν η αστυνομία επικοινώνησε μαζί μου και μου είπε για τα άλλα κορίτσια, με τρομοκράτησε η ιδέα να ανασύρω στη μνήμη μου το παρελθόν. Ήξερα όμως πως έπρεπε να μιλήσω για να διεκδικήσω Δικαιοσύνη», λέει η 26χρονη.

Η δράση του Robertson συνεχιζόταν επί 12 χρόνια: από το 1990 έως το 2002. Κρίθηκε ένοχος για τη σεξουαλική κακοποίηση της Cowan και ακόμα ενός κοριτσιού και για τον βιασμό άλλων δύο.

«Δεν μπορούσα να το πιστέψω όταν δήλωσε αθώος. Τον κοίταξα στα μάτια και σκέφτηκα: ‘μου πήρες τόσα, αξίζεις να τιμωρηθείς’. Όταν καταδικάστηκε έκλαψα από χαρά και ανακούφιση. Τίποτα δεν θα επανορθώσει όσα μου έκανε αλλά τουλάχιστον θα χάσει χρόνια από τη ζωή του στη φυλακή, όπως αυτά που στέρησε από μένα. Τώρα που απονεμήθηκε Δικαιοσύνη νιώθω πως μπορώ να κλείσω αυτό το κεφάλαιο της ζωής μου».

Δείτε τις φωτογραφίες








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.