Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014

Ορφανοτροφεία με ανήλικες πόρνες

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Κάποιες φορές οι αδικίες στον κόσμο φαντάζουν τόσο εδραιωμένες, που μοιάζει ότι, ακόμη και αν όλα τους τα θύματα έβγαζαν συγχρόνως μία κραυγή, ο θόρυβος της αδιαφορίας θα την έπνιγε. Και κάποιες άλλες φορές αρκεί και μόνο να ακουστεί για μία φορά η φωνή ενός θύματος από έναν άνθρωπο.

Η ανθρώπινη δουλεία είναι μία από τις πλέον πολυπρόσωπες και ανθεκτικές αδικίες και καταδικάζει εκατομμύρια γυναικών κάθε ηλικίας στη σεξουαλική εκμετάλλευση. Ο Άντριου «Τουίγκι» Φόρεστ έχει βάλει στόχο να την εξαλείψει και να σώσει από την τυραννία της τα σχεδόν 30.000.000 γυναικών που καταδυναστεύει.



Στις αρχές της εβδομάδας, ο Φόρεστ, ο οποίος είναι δισεκατομμυριούχος και ένας από τους πλουσιότερους Αυστραλούς, βρέθηκε στο Βατικανό, για να πάρει μέρος σε μία συζήτηση με τον Πάπα Φραγκίσκο, τον Αρχιεπίσκοπο του Καντέρμπουρι και το μεγάλο ιμάμη του Αλ Αζάρ της Αιγύπτου, έναν από τους μεγαλύτερους λογίους του σουνιτικού Ισλάμ.

Οι τρεις θρησκευτικοί ηγέτες είχαν συμφωνήσει να συμμετάσχουν στη φιλανθρωπική οργάνωση Παγκόσμιο Δίκτυο Ελευθερίας, που ξεκίνησε ο Άντριου Φόρεστ, πριν από μερικά χρόνια, όταν αντιλήφθηκε ότι η εταιρεία του δεν μπορούσε να εγγυηθεί ότι κάποιοι συνεργάτες της δεν κρατούσαν τους εργάτες τους υπόδουλους.

Ο Φόρεστ ξεκίνησε την έρευνα των συνεργατών της εταιρείας του, με αφορμή μία εμπειρία που είχε η κόρη του, όταν ήταν 15 χρονών και εργαζόταν εθελοντικά σε κάποιο οργανοτροφείο στο Νεπάλ, το οποίο αργότερα κατάλαβε ότι προετοίμαζε τα κορίτσια που φιλοξενούσε για την προώθησή τους σε δίκτυα σωματεμπορίας.

Ο Αυστραλός επιχειρηματίας πήγε στην Ασία και συνάντησε μερικά από τα θύματα των σωματεμπόρων, όπως ένα κορίτσι που οι σωματέμποροι πήραν σε ηλικία 9 χρονών και το οποίο επέστρεψε στην Ινδία, έπειτα από τρία χρόνια.

«Όλα ξεκίνησαν από εκείνη την εμπειρία, για να είμαστε ειλικρινείς. Για να ζεις μία χρήσιμη ζωή, πρέπει να βοηθάς τους άλλους» τονίζει ο Φόρεστ και σχολιάζει: «Πάμε να κατατροπώσουμε τη δουλεία, δεν πάμε να αισθανθούμε εμείς καλά. Αυτή είναι η αποστολή μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.