Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014

Μετακινούνται στο νοσοκομείο Ξάνθης έξι πρώην σχολικοί φύλακες

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Εκδόθηκαν οι προσωρινοί πίνακες κατάταξης από το ΑΣΕΠ.

Στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης μετακινούνται και επισήμως πλέον έξι σχολικοί φύλακες που τέθηκαν σε καθεστώς διαθεσιμότητας και πλέον θα απασχολούνται ως βοηθητικό υγειονομικό προσωπικό.

Σύμφωνα με το thrakitoday.com συνολικά στο νοσοκομείο της πόλης προκηρύχθηκαν έξι θέσεις υγειονομικού βοηθητικού προσωπικού τις οποίες αιτήθηκαν οι σχολικοί φύλακες της περιοχής που είχαν τεθεί σε καθεστώς διαθεσιμότητας.
Πρόκειται για θέσεις υποχρεωτικής εκπαίδευσης, γεγονός που σηματοδοτεί και μείωση στις απολαβές των μέχρι πρότινος απασχολούμενων στη φύλαξη των σχολείων της περιοχής, οι οποίοι είχαν προσληφθεί στην κατηγορία ΔΕ.

Το ΑΣΕΠ εξέδωσε την Τετάρτη τους προσωρινούς πίνακες με τα ονόματα συνολικά 526 σχολικών φυλάκων, ευπαθών ομάδων, πολύτεκνοι, τρίτεκνοι κ.λπ., οι οποίοι θα τοποθετηθούν σε θέσεις υγειονομικού προσωπικού σε νοσοκομεία και άλλες δομές υγείας της χώρας, μεταξύ των οποίων και οι έξι από την Ξάνθη.

Αίτηση για να μεταταχθούν σε υπηρεσίες του δημοσίου τομέα είχαν υποβάλει πανελλαδικά 1.570 , για τους οποίους εκδόθηκαν πίνακες κατάταξης, γεγονός που σημαίνει πως παραμένουν σε διαθεσιμότητα 1.044 σχολικοί φύλακες, οι οποίοι δεν περιλαμβάνονται στους πίνακες για τη μεταφορά τους σε νέες θέσεις.

Επισημαίνεται ότι το οκτάμηνο διαθεσιμότητας για τους σχολικούς φύλακες εκπνέει στις 22 Μαρτίου. Όμως, ρύθμιση του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης που ψηφίστηκε πρόσφατα δίνει προσωρινό «τράτο» στους προς απόλυση υπαλλήλους, μια και οι αιτήσεις τους για τοποθέτηση σε νέες θέσεις στο πλαίσιο της κινητικότητας αποτελούν «ομπρέλα» προκειμένου να μην απολυθούν άμεσα αλλά να διατηρήσουν το καθεστώς διαθεσιμότητας μέχρι την οριστικοποίηση των πινάκων διάθεσης.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.