Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014

«Φέρτε πίσω τους μισθούς…»

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Έξοδος με συνοπτικές διαδικασίες από το Δημόσιο αλλά και απαίτηση επιστροφής των μισθών που έχουν λάβει περιμένουν όσους υπαλλήλους εντοπιστούν να έχουν διοριστεί με πλαστά δικαιολογητικά ή άλλες παράτυπες διαδικασίες.

Άμεση ανάκληση του διορισμού χωρίς να προηγηθεί οποιαδήποτε άλλη πειθαρχική διαδικασία προβλέπει συγκεκριμένα για τους υπαλλήλους αυτούς χθεσινή εγκύκλιος του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκου Μητσοτάκη, με την οποία δίνονται διευκρινίσεις για τη διενέργεια των ελέγχων.

Τίτλοι σπουδών, πτυχία ξένων γλωσσών αλλά και οποιοδήποτε άλλο στοιχείο χρησιμοποιήθηκε για να καταλάβει κάποιος υπάλληλος μια δημόσια θέση θα βρεθούν στο στόχαστρο των ελέγχων αυτών, οι οποίοι βάσει της εγκυκλίου του κ. Μητσοτάκη θα πρέπει να ολοκληρωθούν με διαδικασίες εξπρές και συγκεκριμένα εντός μηνός.

Ο έλεγχος ανατρέχει στα στοιχεία που δήλωσαν οι υπάλληλοι κατά τον χρόνο πρόσληψης, μετάταξης ή μετατροπής των συμβάσεων τους, γεγονός που συνεπάγεται πως ακόμη και εάν στη συνέχεια απέκτησαν τα σχετικά προσόντα (π.χ απαιτούμενους τίτλους σπουδών), δεν γλιτώνουν από τη διαδικασία ανάκλησης της τοποθέτησής του στο Δημόσιο.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.