Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014

Ηλεκτρονική αλάνα για… ασφαλές παιχνίδι

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τουρνουά σχολείων και μαθητικών κοινοτήτων θα διοργανώνονται στο μεγαλύτερο... δωμάτιο παιχνιδιού, με έπαθλα χρήσιμα εκπαιδευτικά δώρα για τις νικήτριες σχολικές μονάδες.

Η ασφαλέστερη παιδική χαρά που «χτίζει» η Διεύθυνση Ηλεκτρονικού Εγκλήματος με τη συμπαράσταση του υπουργείου Δημόσιας Τάξης θα είναι έτοιμη σε 20 ημέρες και αναρτημένη στο cyberkid.gr.

Τα διαδικτυακά «πρωταθλήματα» θα αφορούν σύγχρονα διαδραστικά τεστ γνώσεων, tetris, σκάκι και πολλά άλλα. Γενικά, τα δωμάτια επικοινωνίας θα είναι κλειστά.

Ωστόσο, στα τουρνουά θα υπάρχει ελεγχόμενος διάλογος ανάμεσα στους παίκτες με διαιτητές τους αστυνομικούς, οι οποίοι θα αποκλείουν-μπλοκάρουν ανεπιθύμητες και αρρωστημένες απόπειρες εισβολών παιδόφιλων, που στη συνέχεια θα εντοπίζονται και ενδεχομένως θα συλλαμβάνονται.

Ο νεαρός χρήστης θα έχει τη δυνατότητα να παίζει και παλιά παιχνίδια όπως Monopoli, γκρινιάρη, φιδάκι, παιχνίδια γνώσεων, παρατήρησης, μνήμης, Star Wars και άλλα πιο σύγχρονα παιχνίδια από αντίστοιχες εκπαιδευτικές ιστοσελίδες του εξωτερικού.

Τη διαδικτυακή... αλάνα για ασφαλές παιχνίδι των παιδιών ανακοίνωσε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας, κατά τη διάρκεια εκδήλωση του δήμου Κηφισιάς με θέμα «Σερφάρω δημιουργικά και με ασφάλεια».


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.