Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014

Γονείς κατά του myschool

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Συμπληρώνουν υπεύθυνες δηλώσεις εναντίωσης στην καταγραφή των στοιχείων των μαθητών.

Πληθαίνουν οι φωνές κατά του πληροφοριακού συστήματος myschool και των στοιχείων των μαθητών που καταγράφονται σε αυτό.

Ήδη η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του Καλλικρατικού Δήμου Κηφισιάς θα αποστείλει εξώδικες γνωστοποιήσεις προς τις διευθύνσεις όλων των σχολείων με στόχο να σταματήσει η καταχώριση ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του Καλλικρατικού Δήμου Κηφισιάς με ανακοίνωση της καλούσε τους γονείς να µην δίνουν τα στοιχεία των παιδιών τους και τους διευθυντές των σχολείων να αρνηθούν να παίξουν το ρόλο του «απογραφέα», µέχρι τη γνωµοδότηση από την Αρχή Προστασίας Προσωπικών ∆εδοµένων και συγκεκριµένες εξηγήσεις και απαντήσεις από το υπουργείο Παιδείας. Επίσης ανέφερερε ότι:

- Είναι φανερό ότι παραβιάζονται τα προσωπικά δεδοµένα των µαθητών.

- Είναι φανερό ότι παραβιάζονται τα προσωπικά δεδοµένα των γονέων.

- Είναι φανερό ότι φακελώνονται οι καθηγητές και οι δάσκαλοι.

Θυμίζουμε στους αναγνώστες ότι παρέμβαση για το myschool έχει πραγματοποιήσει και η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων μετά από καταγγελία του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρική και Νότιας Χαλκιδικής.

Συγκεκριμένα η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων καλεί το υπουργείο να δώσει απαντήσεις σε μια σειρά από ζητήματα που προκύπτουν.

Σύμφωνα με την καταγγελία των εκπαιδευτικών της Χαλκιδικής στο myschool εισάγονται στοιχεία όπως:

- ΑΜΚΑ μαθητή.

- Μόρφωση πατέρα και μητέρας μαθητή.

- Γλώσσα πατέρα και μητέρας μαθητή.

- Πλήρη στοιχεία επικοινωνίας με οικογένεια μαθητή (τηλέφωνα σταθερά και κινητά, φαξ, ηλεκτρονικές διευθύνσεις).

- Πλήρη στοιχεία εργασίας γονέα ή κηδεμόνα.

- Επιβληθείσες ποινές μαθητή (αποβολή, ωριαία αποβολή, μείωση διαγωγής κλπ),

- Ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες μαθητή με πρόβλεψη καταγραφής/περιγραφής του «οικογενειακού περιβάλλοντος» και της «φαρμακευτικής αγωγής» του μαθητή.

- Καταγραφή των παλιννοστούντων/αλλοδαπών μαθητών με ερωτήσεις βιογραφικών στοιχείων όπως «Έτη σε σχολεία Ελλάδος», «Ελληνικής καταγωγής», «Έτος αφίξεως στην Ελλάδα» κλπ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων σχολείων της Κηφισιάς καλούν τους γονείς να συμπληρώσουν υπεύθυνες δηλώσεις εναντίωσης στην καταγραφή προσωπικών δεδομένων με το ακόλουθο κείμενο:

« Ως γονέας /κηδεμόνας του/της [...]

δεν συναινώ, στην με οποιονδήποτε τρόπο παροχή, συλλογή, καταχώριση, οργάνωση, αποθήκευση, διάδοση, χρήση και επεξεργασία οποιωνδήποτε προσωπικών δεδομένων αναφέρονται στο υποκείμενο ή στην οικογένειά του, σε οποιοδήποτε Αρχείο Δεδομένων, βάση δεδομένων ή/και πληροφοριακό εκπαιδευτικό σύστημα, καθώς αποτελούν στοιχεία προσωπικού ή/και ευαίσθητου προσωπικού χαρακτήρα και η χρήση τους ως τέτοια ούτε συναφής ούτε αναγκαία είναι για τους σκοπούς της εκπαιδευτικής διαδικασίας, αντιβαίνοντας στις διατάξεις του Ν.2472/1997».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.