Τρίτη, 11 Φεβρουαρίου 2014

Απεργία στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Την προκήρυξη 24ωρης πανελλαδικής απεργίας για όλο το προσωπικό των δημοτικών παιδικών σταθμών αποφάσισε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ - ΟΤΑ, με αφορμή τη συζήτηση την Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014 στο Διοικητικό Εφετείο Αθηνών της προσφυγής για την αύξηση του ωραρίου εργασίας του Παιδαγωγικού Προσωπικού στους παιδικούς σταθμούς.

Η 24ωρη πανελλαδική απεργία θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014 και αφορά στο σύνολο των εργαζομένων στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς. Την ίδια ημέρα, στις 10.00 το πρωί, θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών (Λουίζης Ριανκούρ 87), όπου θα συζητηθεί η προσφυγή.

«Η αγωνιστική κινητοποίηση είναι ενταγμένη στον καθημερινό αγώνα μας για την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών που αφαιρούν από τους πολίτες τα δημόσια αγαθά και οδηγούν στην κατάργηση του δημόσιου και παιδαγωγικού χαρακτήρα των δημοτικών παιδικών σταθμών.

Η εφαρμογή, τα τελευταία χρόνια, του εξουθενωτικού ωραρίου, σε συνδυασμό με την εντατικοποίηση που προκύπτει από τις ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό και τα υπεράριθμα παιδιά, λόγω της οικονομικής κρίσης, έχουν οδηγήσει γονείς και προσωπικό σε τραγική κατάσταση.

Η συρρίκνωση των δομών και οι προσλήψεις εργαζομένων με ελαστικές σχέσεις εργασίας έχουν εξαιρετικά δυσμενείς ψυχολογικές και συναισθηματικές επιπτώσεις στα παιδιά και έχουν οδηγήσει χιλιάδες ανέργους και εργαζόμενους γονείς σε απόγνωση», όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.