Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014

Ναι υπό όρους με την προσμέτρηση της προϋπηρεσίας των αναπληρωτών

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Συμφωνεί η Πανελλήνια Ένωση Αναπληρωτών Δευτεροβάθμιας.

Μετά το δημοσίευμα του newsbeast.gr για την αναγνώριση της προϋπηρεσίας των αναπληρωτών εκπαιδευτικών και μετά την 1-7-2010, η Πανελλήνια Ένωση Αναπληρωτών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία δηλώνει ότι οι όποιες ενστάσεις της για το ζήτημα της προϋπηρεσίας έχουν να κάνουν με την είσοδο στους πίνακες εκπαιδευτικών που εργάζονται σε προγράμματα πανεπιστημίων με τη χρηματοδότηση του ΕΣΠΑ καθώς και της εισόδου στους πίνακες γενικής παιδείας αναπληρωτών που εργάζονται στην ειδική αγωγή.

Μάλιστα η Πανελλήνια Ένωση Αναπληρωτών Δευτεροβάθμιας αναφέρει ότι δεν είναι αντίθεση στην προσμέτρηση της προϋπηρεσίας και μετά την 1-7-2010 αρκεί να διασφαλιστεί με όρους και προϋποθέσεις η μη είσοδος στους πίνακες γενικής αγωγής εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής και των ποικιλώνυμων πανεπιστημιακών προγραμμάτων. Μάλιστα η ΠΕΑΔ επιθυμεί να αποτελέσει η προϋπηρεσία το βασικό κριτήριο για την κατάρτιση των πινάκων αναπληρωτών για το επόμενο σχολικό έτος.

Επίσης η Πανελλήνια Ένωση Αναπληρωτών Δευτεροβάθμιας απευθύνεται στο Υπουργείο Παιδείας από το οποίο ζητά ενημέρωση για τα ακόλουθα:

1. έχει σκοπό να φέρει στη βουλή νομοθετική ρύθμιση που θα ακυρώνει την παρ.2του άρθρου 9 του ν.3848/2010 (ΦΕΚ 71/19.05.2010 τ.Α΄.) που το ίδιο το Υπουργείο Παιδείας θέσπισε.

2. αν γίνει αυτό ζητούμε να μας διασφαλίσει τη μη είσοδο στους πίνακες εκπαιδευτικών οι οποίοι απέκτησαν προϋπηρεσία με πρόσληψη εκτός πινάκων γενικής αγωγής καθώς και το αυτονόητο της μη προσμέτρησης της προϋπηρεσίας εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής στον πίνακα αναπληρωτών της γενικής

3. πόσο καιρό ακόμη θα διαρκέσει η λεγόμενη μεταβατική περίοδος; Υπάρχει πρόθεση και δυνατότητα διεξαγωγής νέου διαγωνισμού ΑΣΕΠ γενικής αγωγής;

Παράλληλα απευθύνει κάλεσμα σε όλους τους αναπληρωτές και αυτούς που επιθυμούν ανοιχτούς πίνακες στην συνεδρίαση του συλλόγου το Σάββατο 15/02/2014 στις 5μμ στα γραφεία της ΟΛΜΕ για ένα μαζικό κίνημα αναπληρωτών ως απάντηση στην πολιτική των συγχωνεύσεων ,της αύξησης ωραρίου και της απαξίωσης του Δημόσιου Σχολείου.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.