Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014

Ειδικό συμβούλιο για τα «κόκκινα δάνεια»

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Άτυπο κυβερνητικό συμβούλιο πραγματοποιήθηκε σήμερα στο υπουργείο Ανάπτυξης, με κύριο θέμα τη σύσταση του Συμβουλίου Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους προκειμένου να υιοθετήσει η Ελλάδα τα ευρωπαϊκά πρότυπα στο θέμα των «κόκκινων» δανείων όπως ορίζεται στα προαπαιτούμενα της τρόικας.

Την Παρασκευή έχει οριστεί η επίσημη συνεδρίαση του κυβερνητικού συμβουλίου ενώ ο χρόνος πιέζει αφού το 2015 θα ξεκινήσει η πλήρης διαχείριση του προβλήματος των «κόκκινων» στεγαστικών δανείων και των πλειστηριασμών Α' κατοικίας. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, το Συμβούλιο θα είναι λειτουργικό στο τέλος του 2014, ενώ οι προτάσεις του πρέπει να εξασφαλίσουν τη συναίνεση των κομμάτων και της τρόικας. Στελέχη του υπουργείου Ανάπτυξης υποστηρίζουν ότι στόχος είναι να δημιουργηθεί ένα κοινωνικά αποδεκτό και δίκαιο σύστημα.

Όπως αναφέρεται στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Κωστής Χατζηδάκης και ο αρμόδιος υφυπουργός Θανάσης Σκορδάς συναντήθηκαν σήμερα με τους υπόλοιπους αρμόδιους υπουργούς με στόχο να συντονιστεί η τετραμερής ομάδα εργασίας η οποία θα αποτελέσει το νέο συμβούλιο που θα απασχοληθεί με την οριστική διευθέτηση των κανόνων για τα ιδιωτικά χρέη και τα «κόκκινα» δάνεια, κατά τα ευρωπαϊκά πρότυπα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.