Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014

ΕΣαμεΑ: Δελτίο Τύπου της IDA για την 8η Συνάντηση της Ομάδας Εργασίας του ΟΗΕ για την Ανάπτυξη των Στόχων για την Αειφόρο Ανάπτυξη - Συμπερίληψη της διάστασης της Αναπηρίας ζήτησε ο Ι. Βαρδακαστάνης

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 10.02.2014

Ο πρόεδρος της IDA (Παγκόσμια Οργάνωση για την Αναπηρία) Ιωάννης Βαρδακαστάνης, μιλώντας στα Ηνωμένα Έθνη, κάλεσε την Κοινωνία των Πολιτών να προχωρήσουν στο πρόγραμμα για την Αειφόρο Ανάπτυξη χωρίς αποκλεισμούς για τα άτομα με αναπηρία.

Ο κ. Βαρδακαστάνης μίλησε στα κράτη μέλη του ΟΗΕ στην 8η Συνάντηση της Ομάδας Εργασίας για την Ανάπτυξη των Στόχων για την Αειφόρο Ανάπτυξη, για τη σημασία της ένταξης των δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία στην Ατζέντα της Αειφόρου Ανάπτυξης, στις 6 Φεβρουαρίου στην Νέα Υόρκη. Το θέμα της συνεδρίασης ήταν: «Προώθηση της ισότητας, της κοινωνικής δικαιοσύνης, της ισότητας των φύλων και της χειραφέτησης των γυναικών». «Οι Στόχοι για την Βιώσιμη Ανάπτυξη πρέπει να βασίζονται σε ένα πλαίσιο για τα ανθρώπινα δικαιώματα που θα εντάσσει τη μη διάκριση και την ισότητα, σύμφωνα με τη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία (CRPD)», τόνισε ο κ. Βαρδακαστάνης.

Τα μέλη της Ομάδας Εργασίας, ο συν - πρόεδρος εκπρόσωπος της Ουγγαρίας, οι εκπρόσωποι της Κορέας, του Ισραήλ, της Ελβετίας, της Νικαράγουα, της Βραζιλίας, της Αιγύπτου, της Ιαπωνίας, της Πολωνίας, της Κούβας και του Παλάου εξέφρασαν τη στήριξή τους για την ένταξη των ατόμων με αναπηρία στους Στόχους για την Αειφόρο Ανάπτυξη. Ειδικότερα, η Δημοκρατία της Κορέας τόνισε τη σημασία της αναγνώρισης της αναπηρίας ως διατομεακό ζήτημα στο πλαίσιο της διαδικασίας μετά το 2015, ενώ οι Ηνωμένες Πολιτείες και το Ισραήλ υποστήριξαν τη συμπερίληψη της διάστασης της αναπηρίας σε αναλυτικά στοιχεία ως τομέα προτεραιότητας για την Ομάδα Εργασίας.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας η IDA, σε συνεργασία με την IDDC, με την Μόνιμη Αντιπροσωπείας της Ελλάδα στον ΟΗΕ, και την αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης στον ΟΗΕ προέβη σε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με θέμα την ένταξη των ατόμων με αναπηρία στην Αειφόρο Αναπτυξιακή ατζέντα. Το πάνελ συντόνισε, Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ελλάδα στον ΟΗΕ Μιχαήλ Σπινέλλης. Παρέστησαν ο κ. Ivan Simonovic, βοηθός Γ.Γ. για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα του ΟΗΕ και ο κ. Thomas Mayr-Harting, επικεφαλής της αντιπροσωπείας της ΕΕ στον ΟΗΕ. Στην εκδήλωση, στην οποία συμμετείχαν πάνω από 80 εκπρόσωποι των κρατών μελών των Ηνωμένων Εθνών και της Κοινωνίας των Πολιτών, συζητήθηκε η σημασία των στόχων και των δεικτών προσβάσιμων στα άτομα με αναπηρία, που πρέπει παράλληλα να εντάσσονται και σε όλους τους στόχους.

Η ομιλία του κ. Βαρδακαστάνη: http://www.esaea.gr/index.php?module=announce&ANN_id=4616&ANN_user_op=view&ns_news=1&MMN_position=20:20
Φωτογραφικό υλικό στην ιστοσελίδα της ΕΣΑμεΑ στο facebook.


Μεταβιβάσιμα αρχεία:
Δ/Τ σε ηλεκτρονική μορφή (application/msword, 102 KB)



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.