Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014

Αρβανιτόπουλος: Να μην υπάρχουν παιδιά και αποπαίδια

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Με αφορμή την υπόθεση του αριστούχου τυφλού μαθητή της τρίτης λυκείου, με διακρίσεις σε μαθητικούς διαγωνισμούς, που δεν έγινε δεκτός από το τμήμα Φυσικής του ΑΠΘ, ο υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Υποχρέωση της Πολιτείας είναι να διασφαλίζει σε όλους τους Έλληνες το δικαίωμα δωρεάν παιδείας, σε όλες τις βαθμίδες του εκπαιδευτικού μας συστήματος.

Για αυτό το λόγο επανεξετάζουμε τις διατάξεις που συχνά προκαλούν αδικίες και καθιστούν δυσχερή την πρόσβαση στη γνώση σε άτομα ευπαθών ομάδων του πληθυσμού, ενώ εργαζόμαστε για την παροχή των απαραίτητων υποστηρικτικών υποδομών και σύγχρονου τεχνολογικού εξοπλισμού, ώστε στο εκπαιδευτικό μας σύστημα, όλοι να έχουν τις ίδιες ευκαιρίες.

Υπενθυμίζουμε πως ένα σημαντικό μέρος των χρημάτων που επέστρεψαν στο δημόσιο ταμείο από υποθέσεις διαφθοράς, αξιοποιούνται προκειμένου να παρέχουμε ηλεκτρονικούς υπολογιστές, ειδικής τεχνολογίας, για τους τυφλούς μαθητές, αλλά και να κρατήσουμε στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα φοιτητές που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες, παρέχοντάς τους δωρεάν στέγαση.

Ο στόχος μας είναι κάθε νέος που επιθυμεί να σπουδάσει, να έχει την ευκαιρία του. Να μην υπάρχουν παιδιά και αποπαίδια στο εκπαιδευτικό μας σύστημα».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.