Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014

Ο Ζούκεμπεργκ είναι ο πιο γενναιόδωρος αμερικανός

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Μαζί με τη σύζυγό του δώρισαν σχεδόν 1 δισ. δολάρια σε φιλανθρωπίες.

Ο Μαρκ Ζούκεμπεργκ και η σύζυγός του, Πρισίλλα Τσαν, ήταν οι πιο γενναιόδωροι αμερικανοί για το 2013, καθώς έδωσαν σε φιλανθρωπίες 18 εκατομμύρια μετοχές του Facebook, η αξία των οποίων υπολογίζεται σε 970 εκατομμύρια δολάρια, σε μη-κυβερνητική οργάνωση της Σίλικον Βάλεϊ.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Chronicle of Philanthropy, οι δωρεές του Μαρκ Ζούκεμπεργκ ήταν οι σημαντικότερες που έχουν καταγραφεί δημοσίως το 2013 και τοποθετούν το νεαρό ζεύγος στην κορυφή του περιοδικού με τους 50 πιο φιλάνθρωπους αμερικανούς για τη χρονιά που πέρασε.

Οι συνολικές δωρεές των 50 πιο φιλάνθρωπων αμερικανών άγγιξαν το 2013 τα 7,7 δισ. δολάρια συν 2,9 δισ. δολάρια που μένουν να δοθούν.

Μάλιστα, όπως σημειώνει το περιοδικό, οι δωρεές της περυσινής χρονιάς ήταν διπλάσιες σε σχέση με του 2012.
Τονίζει δε ότι κάποιοι από τους μεγαλύτερους δωρητές δε φαίνονται στη λίστα του 2013, όχι επειδή έπαψαν να είναι γενναιόδωροι, αλλά επειδή οι δωρεές του 2013 καταγράφονται ως να τις έχουν «τάξει» από το 2012, οπότε και γράφτηκαν στους καταλόγους εκείνης της χρονιάς.

Για παράδειγμα, ο συνιδρυτής της Microsoft, Μπιλ Γκέιτς, και η σύζυγός του, Μελίντα έδωσαν στο φιλανθρωπικό ίδρυμά τους λίγο περισσότερα από 181,3 εκατομμύρια δολάρια, αλλά πλήρωναν χρήματα που είχαν υποσχεθεί από το 2004 ύψους 3,3 δισ. δολαρίων.

Κάτι αντίστοιχο συνέβη με τον ιδρυτή του CNN, Τεντ Τέρνερ, καθώς και τον Πρόεδρο της Berkshire Hathaway, Γουόρεν Μπάφετ.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.